De 10 bästa spelen på Apple Arcade 2022

Petter Mattsson
Artiklar

Har du precis startat din provperiod på Apple Arcade eller fått gratismånader på köpet med din nya Apple-produkt? Här är de 10 bästa spelen du kan spela på tjänsten just nu.

10. Tetris Beat

Tetris kan aldrig bli gammalt, men det skadar ju inte att ge klassikernas klassiker en ny twist ibland. Tetris Beat kombinerar rytm och klossbyggande, med stämningsfull musik (nya låtar släpps varje månad) och snygg grafik.

9. Hitchhiker – a mystery game

Hitchhiker – a mystery game är ett roadtrip-äventyr, där du liftar dig igenom landet och träffar diverse karaktärer längs vägen. Ett trevligt storydrivet spel med unik atmosfär och lite kluriga pussel.

8. Fantasian

Från skaparna av Final Fantasy kommer det Apple Arcade-exklusiva Fantasian. På sedvanligt JRPG-manér ger du dig ut på äventyr och striderna är turordningsbaserade. Kampanjen är cirka 60-90 timmar lång och är ett måste om du gillar den här typen av spel och har tillgång till Apple Arcade.

7. Alba: A Wildlife Adventure

Alba: A Wildlife Adventure är ett Pokemon Snap-liknande spel där du dokumenterar djurliv och försöker göra ditt närområde till en bättre plats. Enriktigt feel good-titel, som är lika avkopplande som Townscaper och liknande spel.

6. Yaga

I rollspelet Yaga kombineras snygg grafik med en intelligent spelmekanik och en berättelse som engagerar. Det tar inte sig själv på alltför stort allvar med sin humoristiska ton, men när det gäller spelupplägget känns det riktigt genomarbetat. Yaga finns tillgängligt som mobilspel och för Apple TV.

5. Nickelodeon Extreme Tennis

Svampbob Fyrkant kan möta Michelangelo från Turtles i tennis i det här spelet, och det borde väl egentligen räcka för att vem som helst ska vilja prova. Det kanske inte är en Mario Tennis Aces-utmanare rent spelmässigt, men i kategorin ”roliga karaktärer” är Nickelodeon Tennis en solklar vinnare.

4. Castlevania: Grimoire of Souls 

Konami har lyckats packa in de bästa aspekterna av klassikern Castlevania i det här spelet, inklusive en fängslande berättelse och nostalgisk musik. Med 60 nivåer och massor av innehåll håller Castlevania: Grimoire of Souls dig engagerad i timmar, både i soffan och på tåget, då det går att spela på alla dina Apple-enheter.

3. Sayonara Wild Hearts

Det svenskutvecklade Sayonara Wild Hearts är ett hyllat och verkligt unikt musik-actionspel som finns på flera olika konsoler och på Apple Arcade. I 23 olika banor styr du huvudpersonen som färdas automatiskt på sin hoj genom ett surrealistiskt landskap, ackompanjerad av ett schysst soundtrack. Målet är att samla på hjärtan som ligger utspridda över hela nivån och samtidigt undvika alla hinder.

2. Dandara: Trials of Fear+

Raw Furys äventyr Dandara: Trials of Fear+ har fantastisk grafik, blixtsnabba kontroller och en beroendeframkallande spelmekanik som håller dig fast i timmar. Ditt uppdrag är att rädda världen från total kollaps och du gör det i stora, välgenomtänkta banor som för tankarna till spel som Celeste och Metroid. Ett måste för dig som har en Apple TV och en handkontroll.

Dandara Trials of Fear
Dandara: Trials of Fear+ är ett av de bästa spelen på Apple Arcade. Bild: Steam.

1. Oceanhorn 2

Oceanhorn-serien har aldrig gjort någon hemlighet av att man vill vara Zelda, men behöver inte heller be om ursäkt eftersom spelen är så bra. Oceanhorn 2 är ett klassiskt RPG-äventyr där du utforskar världen, slåss mot fiender och löser pussel, och det gör ett strålande jobb med att vara en Zelda-ersättare för dig som saknar Nintendo-konsol.

Frågor och svar om Apple Arcade

Vad är Apple Arcade?

Apple Arcade är en prenumerationstjänst för spel, där du får tillgång till hundratals spel för en fast månadskostnad. Som namnet antyder är det här Apples egen tjänst och för att få tillgång till den krävs att du använder en produkt från företaget, såsom iPad, iPhone, Mac eller Apple TV.

Vad kostar Apple Arcade i månaden?

Apple Arcade kostar 59 kronor i månaden och du får spela hur många titlar du vill ur det stora spelbiblioteket.

Kan jag prova Apple Arcade gratis?

Apple Arcade har en 30-dagars provperiod utan bindningstid. Apple Arcade erbjuds också gratis i tre månader när du köper vissa modeller av iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV och Mac.

OlliOlli World: vi har testat det nya skateäventyret

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2