De bästa spelen till Xbox Game Pass

Publicerad:

Skrivet av:Petter Mattsson

Verifierat av

Max L

Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som eliminerar behovet av att köpa spel. Till en fast månadskostnad kan du som äger en PC, Xbox One, Xbox Series X eller Series S spela så många av spelen i det ständigt växande biblioteket som du bara orkar. Och här är de bästa just nu.

1. Tunic

Vi inkluderar Tunic på vilken bästa spel-lista som helst utan att blinka. Enligt oss är nämligen den här korsningen mellan The Legend of Zelda och Fez bra nog för att på egen hand motivera att prova Xbox Game Pass en månad. Förutom den stämningsfulla musiken och strålande grafiken väcker Tunic upptäckarlustan på ett sätt som påminner om de allra tidigaste Zelda-spelen, samtidigt som det utmanar spelaren både ur pussel- och stridsperspektiv. Kritikerna världen över har rosat Tunic unisont – och det är bara du som spelar på PC eller Xbox som kan uppleva äventyret.

2. Marvel’s Guardians of the Galaxy

Är du ett Marvel-fan finns det inte längre bara serietidningar att frossa i. Förutom alla de filmer och serier som regelbundet släpps har Marvel Games visat att deras superhjältar även gör sig riktigt bra i spelform. Marvel’s Guardians of the Galaxy hör inte bara till våra favoritspel med Marvel-tema, utan är ett av våra favoritspel av alla som släpptes under fjolåret. Skaffa ett Game Pass och bege dig ut i kosmos omedelbums, är därför vår rekommendation.

3. Resident Evil 7: Biohazard

Det sjunde spelet i Resident Evil-serien är ett av de läskigaste hittills. I överlevnadsskräckspelet finner du dig fast i en förfallen herrgård, med en familj som är allt annat än gästvänliga. Här blandas traditionella Resident Evil-teman med uppfriskande nya idéer, och resultatet blir en mardrömsliknande upplevelse. I positiv bemärkelse alltså.

4. Halo Infinite

Nu kan du spela Halo Infite – hela spelet, inklusive kampanjen – med Game Pass. Det här efterlängtade spelet plockade upp tråden från tidigare Halo-spel, men tillförde en öppen värld, ny spelmekanik och de bästa bossfajterna hittills.

5. A Plague Tale: Innocence

Gripande berättelser som engagerar på riktigt är inget vi är bortskämda med i spel, men A Plague Tale: Innocence är ett lysande undantag. Spelet under hundraårskriget där Amicia och hennes lillebror Hugo försöker springa ifrån och överlista inkvisitionssoldaterna som har förstört deras hem. Uppföljaren A Plague Tale: Requiem planeras att släppas under året, så har du inte spelat A Plague Tale: Innocence är det läge att passa på nu när det finns på Game Pass.

6. Death’s Door

Italienska rörmokare och snabba igelkottar i all ära, men ibland vill man bara spela en odödlig kråka som råkar hamna i de dödas rike. I Death’s Door får vi göra just detta, och även om döden är i centrum för berättelsen är det knappast ett grått och dystert spel.

7. Doom Eternal

Helvetet på jorden har aldrig varit roligare än i Doom Eternal, uppföljaren till Doom från 2016. Du väljer själv om du vill spela i enspelarläget, multiplayer eller kampanj – men oavsett vilket du väljer måste du vara beredd på oavbruten skjutglad action från början till slut.

8. Forza Horizon 5

Det är bara Playstation-spelare som får Gran Turismo, men som tur är saknar inte heller PC och Xbox bra racingspel. Vi älskar Forza Horizon 5, med sina många spelalternativ, fantastiska grafik och detaljerade bilmodellerna. Här ligger fokus på arkad mer än simulering, och det ger dig en större frihet när du varvar upp och gaser genom de stora landskapen. Du kan givetvis tävla i högoktaniga lopp där varje millisekund spelar roll mot andra spelare, men också bara utforska de öppna vägarna när du känner för lite nöjeskörning.

9. Overcooked 2

Trodde du att du och din partner hade bra kommunikation? Prova att spela Overcooked 2 och återkom sedan till oss med resultatet. I det här intensiva kockspelet är teamwork den viktigaste ingrediensen, och precis som i vilket professionellt kök som helst gäller det att hålla huvudet kallt. Klockan tickar och beställningarna fortsätter att strömma in – pallar du trycket?

Hur funkar Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass fungerar för spel som ditt Netflix-abonnemang gör för filmer och serier. För en låg månadskostnad får du tillgång till en mängd speltitlar och du får spela hur många av dem som helst utan att det kostar extra.

Vad kostar Xbox Game Pass?

Det finns tre olika prisplaner för Xbox Game Pass: Konsol, PC och Ultimate. De två förstnämnda kostar 99 kronor i månaden och som namnen antyder är den ena för PC-spelare och den andra för konsol-spelare. Du får tillgång till över hundra spel, samt rabatter och erbjudanden. I PC-prisplanen ingår även EA Play, med spel från Electronic Arts. Ultimate kostar 135 kronor i månaden.

Vad är Xbox Game Pass Ultimate?

Xbox Game Pass Ultimate ger dig spel för PC och konsol. Du får också tillgång till spel i molnet via Cloud Gaming och Gold, som krävs för flerspelarläge på konsoler.

Vilka spel ingår i Xbox Game Pass?

Det ständigt växande spelbiblioteket låter Xbox Game Pass-medlemmar spela hundratals spel, varav många är de senaste och bästa titlarna.

Betyg

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 5