De bästa spelpoddarna 2016

Robert Jonsson
Artiklar

Bara för att samtliga spelbloggare gjort sina årslistor betyder det inte att jag tänker sluta summera 2016. I min årslista ville jag inte använda min sista kategori till att utse den bästa spelpodden år 2016 eftersom det finns så många bra svenska som jag ville hylla. Så här kommer min lista över förra årets fem bästa spelpoddar. Svenska så klart, vem behöver utländska när vi har awesome kvalité i Svedala?

5. Spelklassiker musik

Sveriges äldsta spelpodcast ångar fortfarande på i högt tempo. Tobias Jensen och Andreas Karlsson är rutinerade poddvärdar som trummar ut ett nytt avsnitt varje vecka, en prestation få andra kan skryta med. De serverar oss vecka efter vecka med ett varierat utbud av spelmusik med tillhörande anekdoter.

4. Retroresan

Retroresan är den legendariska podcasten av Anders Brunlöf och Samson Wiklund. Den avslutades på ett väldigt fint sätt, men väcktes till liv igen tack vare Spelhjälpen och visst finns magin fortfarande kvar. Det finns inga i hela spelpoddsfären som har en bättre personkemi än dessa två herrar och varje avsnitt är en fantastiskt uppvisning i hur en podcast bör göras. Om det inte vore för att de lyckats få ut alldeles för få avsnitt under året hade de kommit högre upp på listan.

3. Par i pixlar

De kallar sig för Sveriges mest kärleksfulla spelpodcast och jag tänker inte protestera. Robin och Filippa Niklasson serverar oss den mest mysiga spelpodden på listan där de i varje avsnitt har ett nytt ämne till oss. I ett avsnitt kan det vara en enkel musikspecial, i ett annat tunga ämnen som TV-spel och familjeliv. Alltid med värme, alltid med en god portion humor, alltid suveränt.

2. Play Before You Die

Play Before You Die har en enkel, men briljant, hook. De tog boken 1001 Video Games You Must Play Before You Die och går igenom spel för spel för att se om de tycker att listan stämmer. En bra grundtanke kompletteras med fantastiska personligheter i Peter Eriksson, Mattias ”Bob” Sörbom och Isak Bengtsson. Att de numera kör med Apropå-avsnitt för att fylla ut feeden i väntan på de riktiga avsnitten har dessutom gjort att vi fått njuta mer än vanligt av podcasten. Play Before You Die finns definitivt på min lista över podcasts som du måste lyssna på innan du dör.

1. Vi spelar rollspel

Jag kommer alltid att vara mer av en rollspelare än vad jag är TV-spelare så det kanske inte är konstigt att en rollspelspodd hamnar högst upp på min lista. Det är alltid underhållande lyssning när vi får följa rollpersonernas galna upptåg i fantasins landskap. Under året har Vi spelar rollspel dessutom breddat sig rejält med en spinoff i form av Spelskaparna och prövat ett flertal andra berättelser, vilket bara gjort en bra podcast ännu bättre. Jag ser fram emot många nya avsnitt under 2017!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0