Artiklar

Denna ständiga rollspelsnostalgi

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

Just nu är det en bra tid att vara gammal rollspelsnörd, åtminstone om du gillar nostalgi. Nyligen utannonserades boken Bland mutanter, drakar och demoner, skriven av Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson. Det är en stor, fin coffeetablebok som handlar om företaget Äventyrsspel och deras utgivning. För alla oss som spelade Drakar och Demoner är det onekligen årets julklapp. Boken är tänkt att släppas i mitten av december, men går redan nu att förbeställa på hemsidan. Vill du höra Orvar tala mer om boken rekommenderas podden Nördigt som gjorde en stor intervju med honom om boken.

Knappt var nyheten om Bland mutanter, drakar och demoner ute förrän Riotminds släppte bomben om att de ska nylansera Drakar och Demoner 3.0. De har dragit igång en kickstarter som redan har nått sitt grundmål. Riotminds har sagt att det mesta ska vara sig likt, men tillagt att de ”tror visserligen att reglerna behöver ”fixas till” och att göra nya illustrationer. Kanske ska vi blanda in lite element från Expert eller -91:an men i stort hålla så mycket som möjligt intakt.”. Just det där med att ”fixa till” reglerna har orsakat viss orolighet hos en del, medan andra klagar på att Riotminds saknar visioner. Det förhindrar dock inte många från att backa, inklusive undertecknad som ska göra det nästa löning.

Drakar och Demoner är inte den enda crowdfundingen som är igång. Fria Ligan har nämligen kickat igång sin för Mutant: Maskinarium, som också uppnått sitt mål och som faktiskt, då det här skrivs, även dragit in mer pengar än vad Riotminds crowdfunder har gjort. Helt klart är Mutant även ett starkt namn hos nostalgikerna!

Personligen ser jag fram emot samtliga saker, men jag tror Bland mutanter, drakar och demoner är det som jag ser fram emot mest. Vilken är din favorit?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0