Far Cry Primal kommer i februari

Publicerad:

Skrivet av:Anders Norén

Verifierat av

Max L

Efter en bokstavligt talat 24 timmar lång teaser på YouTube har Ubisoft nu avslöjat Far Cry Primal. Det släpps till Xbox One och PlayStation 4 den 23 februari 2016 och till PC månaden därpå.

Tvärtemot spekulationer innan tillkännagivandet handlar det inte om en spin-off i stil med Far Cry Blood Dragon, utan Ubisoft beskriver det som ”a full-fledged single player experience” som kommer att säljas i butik. Spelet utvecklas av Ubisoft Montreal – utgivarens flaggskepp som tidigare har ansvarat för bland annat Far Cry 4 och Assassin’s Creed Unity.

Man spelar som Takkar, en jägare som förlorar sin stam i spelets inledning. Som ensam överlevande måste Takkar bygga upp en ny stam och överleva möten med både vilddjur och andra människor. Vi får ett smakprov på vad det innefattar i trailern nedan.

När Far Cry Primals existens råkade avslöjas av IGN Turkey i förmiddags vågade jag inte riktigt hoppas att det var ett fullstort spel det handlade om, men jag är väldigt glad att så är fallet. Ett Far Cry 5 med en ny djungelmiljö och en ny karismatisk diktator att störta hade varit svårsmält så snart efter fyran. Samtidigt blir det intressant att se hur det dramatiska skiftet i inriktning tas emot av seriens fans. Craftingen och utposterna är kvar, lovar Ubisoft, men det blir ändå inte riktigt samma grej när man byter ut maskingevären och granatkastarna mot pilbågar och spjut.

Med tanke på att det bara är ett par månader tills Far Cry Primal landar på butikshyllorna lär vi få se mer av spelet inom kort. Du hittar mer information och bilder på Ubisofts webbplats.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0