Artiklar

Fem spel att spela då du är sjuk

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

Jag hatar att vara sjuk. Mitt jobb fokuserar på skrivande och det kanke inte alltid är kul, men det är alltid givande. Fast inte då jag blir sjuk. Det innebär att jag får svårt att fokusera ordentligt och utnyttja hela min skrivförmåga. Jag försökte till exempel få ihop en krönika som handlade om förväntningarnas förbannelsen kring spel, men den blev inte bra hur mycket jag än skruvade på den. Så dagens krönika fick helt enkelt bli en lite lista över fem spel som jag har orken att spela då jag är sjuk och får mig att må lite bättre.

Dead Rising 4

Visst finns det en sorts romantik i att vara hemma då man är för sjuk för att jobba, men tillräckligt frisk för att kunna spela. Tyvärr är verkligheten sällan sådan, åtminstone om du ska avnjuta trippel A-titlar. Den här gången har jag dock faktiskt lyckats med att göra det. Dead Rising 4 (som Anders kommer att recensera här på Spelbloggen) har ett väldigt passande upplägg för det, i alla fall om du struntar i storyn. Fokuserar du istället på att samla alla samlarföremål skiftar fokuset till meditativt slaktande då du vadar genom zombiefyllda gatorna. Ingen stress eller panik, utan du hamnar istället i ett avslappnat, mordiskt tillstånd där du kan njuta även om du är orkeslös av sjukdomen. Vem kunde ana att ultravåld var så rogivande?

Microsoft Solitaire Collection

Patiens brukar vara mitt primära spelval när jag blir sjuk. Det är avslappnande och saknar stress, vilket fungerar ypperligt väl för mitt sinne. Förr var det någon form av mobilvariant som jag lirade på telefonen, men sedan jag uppgraderade till Windows 10 så är det Microsoft Solitaire Collection som gäller. Varför? För achievements så klart.

Dire Grove

Dire Grove var ett av de första spelen på min iPad som jag fastnade för. Det är ett litet mysterium som funkar lite som ett hidden puzzle-spel där du pekar på skärmen för att finna föremål och ledtrådar som hjälper dig vidare i mysteriet. Det är spännande och stämningsfullt, perfekt då man ligger i sängen och inte har orken att sätta sig vid datorn eller konsolen men ändå är ute efter en skön story.

Moonlight Mahjong

Moonlight Mahjong är ett spel som jag uteslutande spelar på min iPad. Det är lite som en blandning mellan patiens och Memory, vilket känns både rofyllt och avslappnande på en och samma gång. Lägg dessutom till en behaglig ljudatmosfär så är det perfekt för dagen då du är sjuk och bara vill mysa i sängen eller soffan.

Vad som helst av Telltale Games

Slutligen vill jag förstås slå ett slag för Telltale Games spel. De serverar stämningsfyllda, suveräna berättelser som passar ypperligt väl då du är seg i kroppen och reaktionsförmågan inte är på din sida. Deras spel är som interaktiva filmer som suger in dig i sitt narrativ. Förutom deras version av Game of Thrones. Det är uselt och bör undvikas till varje pris.

Vad spelar du då du är sjuk?

Betyg

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2