Fem spel jag vill spela innan året är slut

Robert Jonsson
Artiklar

5. Assassin’s Creed: Origins

Jag har tidigare skrivit om hur fantastiskt det nya Assassin’s Creed-spelet var. Faktum är att även fast jag är klar med spelet sedan länge så är det något i mig som vill gå tillbaka till det. Kanske är det den där sista achievementen som hag saknar, men jag tror i ärlighetens namn att spelglädjen är det största skälet.

4. Middle-Earth: Shadow of War

Det första spelet, Shadow of War, kom från ingenstans och gjorde allt rätt. Det var som ett kärleksbarn mellan Assassin’s Creed-och Batman: Arkham-spelen med en stark dos av Sagan om Ringen-lore. Hur kunde man inte bli kär i spelet? Uppföljaren lovar exakt samma sak som första spelet – fast i större skala. Det är just det där sista som fått mig att inte påbörja det ännu trots att det är nedladdat på min Xbox One X. Det sista jag har tid för nu är nämligen ännu ett mastodont spel.

3. Gone Home

Ett kritikerhyllat indiespel var nyligen gratis för oss Xbox-ägare med Games with Gold. Jag passade förstås att plocka hem det då eftersom jag varit intresserat av det så länge. Tvärtemot Shadow of War så är spelet litet och fokuserat, vilket gör att det är betydligt lättare att ta sig an det. Dock vill jag verkligen ta mig tiden att fokusera helhjärtat på att njuta av upplevelsen och där är jag inte riktigt ännu. Jag behöver mer lugn och ro innan jag kan ge spelet den kärlek det förtjänar.

2. Pillars of Eternity

I min recension av Pillars of Eternity underströk jag många bra saker med spelet. Vad jag däremot inte skrev var hur gigantiskt det var. Faktum är att det är så gigantiskt att jag fortfarande utforskar varje vrå i spelet. Jag har inga skäl att tro att det slutar inom en snar framtid.

1. Life is Strange: Before the Storm

Min recension av den första episoden publicerades tidigare i år och imorgon kommer recensionen på episod två. Jag har genom åren på Spelbloggen öst kärlek över spelen och ser inget skäl att sluta med det nu. När den tredje och sista episoden kommer innan årets slut råder det ingen tvekan: jag måste spela det. Oavsett om jag har tid eller inte. Där och då står världen still och ingenting annat betyder något då.

Det var min lista på spel som jag verkligen vill ta tag i innan årets slut. Som bubblare låg Mass Effect: Andromeda (ligga med fler personer och förbereda mig inför ett kommanande avsnitt av Spel 223), Deus Ex: Mankind Divided (ge det en ny chans efter ett uselt första intryck) och Final Fantasy XV (jag är genuint nyfiken på det första spelet som på mycket länge blivit hyllat av fans som ett bra Final Fantasy-spel).

Vilka titlar vill du hinna med innan årets slut?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0