Annonser

Fortsatt stort intresse för betting på esport

Publicerad:

Skrivet av Spelbloggen

Verifierat av: Max L

Esportens framfart de senaste åren har sannolikt undgått få. Hela spelbranschen har en stark tillväxt, och i och med det har allt från pengar till ett växande intresse fortsatt strömmat in i esporten. Prispotterna blir allt större under de stora turneringarna och det blir även tittarsiffrorna. Ett område som fungerar som ett tydligt bevis på att esport tar upp ett allt större utrymme i våra liv är bettingmarknaden. Det är inte minst det senaste året som det blivit explosionsartat populärt att spela på odds inom esport. 

Esporten här för att stanna

Finns det något positivt som vi kan ta med oss från ett svängigt 2020 på bettingmarknaden, så är det att spel på esport bevisat är att lita på och garanterat här för att stanna. Det syns dels på hur många olika typer av spel som numera erbjuds på esport betting, men också i form av att informativa sidor som Odds.se utvidgar sina guider och tips gällade spel på esport. Det går helt enkelt inte att blunda för intresset och efterfrågan på innehåll om esport.

Inne på Odds.se kan vi dessutom se svart på vitt det växande antalet spelsajter som erbjuder odds på esport. Den uppmärksamme noterar sannolikt också att det till och med finns bettingsidor vars huvudfokus är just esport. Nybörjaren inom spel på esport kan dessutom hitta all information som behövs inne på sidan, om sådant som populära esporter, stora evenemang med mera.

Det var inte många år sedan som spelare behövde leta i oändlighet för att hitta spel på esport, men idag finns det som sagt en hel uppsjö av alternativ på den svenska bettingmarknaden.

Större medial uppmärksamhet

Det är inte enbart på bettingsajterna som esport tar mer plats, även i media uppmärksammas underhållningsformen mer och mer. På sidor som Twitch, Youtube och diverse spels officiella kanaler har det länge gått att streama stora turneringar och matcher inom esport, men den senaste tiden har de även tagit klivit in på mer traditionella plattformar. 

Många av våra stora tv-kanaler och etablerade streamingtjänster har exempelvis börjat med seriösa sändningar av eftertraktade evenemang inom esport – med experter och kommentatorer på plats, mycket likt sedvanliga sportsändningar. Även bettingsidorna själva tenderar numera att erbjuda streams på esport i kombination med liveodds. 

I takt med att sändningarna av esport har blivit mer avancerade så har även intresset runt omkring esporterna växt. Experter och fans som publicerar videos där de analyserar och kommenterar matcher har länge varit populära, men även fler podcasts om esport har börjat dyka upp på marknaden. 

På tidigare nämnda Odds.se finns till exempel den populära podcasten “Esports med Kevin” som ger oss intressanta nyheter om just CS: GO, Dota 2 och esport i allmänhet. 

Framtiden ljus för spelbranschen

Esport har aldrig varit populärare än det är just nu – och det finns det bevisligen bevis på inom en rad olika områden. Mycket tyder dock på att det här bara är början. Tillväxten för esport och spel har varit stark de senaste åren och prognoserna pekar på att det kommer att fortsätta på samma spår. 

Enligt Newzoos senaste marknadsundersökning omsatte spelbranschen 159,3 miljarder USD under 2020 och de förutspår att omsättningen under 2023 kommer att vara uppe i hela 200,8 miljarder USD. Liknande siffror finns att hämta när det kommer till antalet gamers i världen. 2020 beräknade Newzoo att det fanns 2,69 miljarder spelare världen över och 2023 förväntar de sig att det kommer att finnas 3,07 miljarder. 

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0