Hearthstone: Heroes of Warcraft

Appmagasinet
Artiklar

Då den här texten ursprungligen är skriven för Appmagasinet, som bara handlar om iOS-appar, så behandlar den inte Android-versionen alls. Vi kan dock meddela att Hearthstone fungerar snarlikt på Android-mobiler, så varhelst det står ”iPhone” kan du tänka dig ”iPhone och Android-mobiler”.

Dåså, nu kör vi!


Vi har skrivit om Blizzards digitala samlarkortspel Hearthstone: Heroes of Warcraft (universal, gratis) tidigare, och gillade det skarpt. Då var det bara till iPad (utöver Windows och Mac), men nu har spelet blivit universal och fungerar därmed även på din iPhone. Den stora frågan blir då förstås om Hearthstone faktiskt är spelbart i det mindre formatet?

Korta svaret: ja.

Det lite längre: ja, men det är inte optimalt.

Gränssnittet på iPhone är snarlikt till iPad, du känner definitivt igen dig och det finns inga behov för extra tutorials eller dylikt. Av naturliga skäl syns inte riktigt lika mycket samtidigt, och element klumpas ihop. Secrets är ett bra exempel på detta, istället för en plupp per Secret du har, så får du en plupp med en siffra inuti istället. Dina kort ligger till höger om din avatar i spelet, och för att spela med dem trycker du fram dem, och då tar de upp nederdelen av skärmen. Det är överlag små saker, och det mesta fungerar bra, men allt tar lite längre tid att göra, är fler tryck bort, och helt enkelt lite pilligare. Är du nybörjare blir det således lite stressigare, eftersom du har begränsad tid per runda, vilket egentligen är den enda baksidan av det mindre formatet.

Har du en iPad så är det en bättre Hearthstone-upplevelse, men spelet fungerar absolut till iPhone med, speciellt iPhone 6 plus, föga förvånande. Stabilt och bra, och numera även med flera expansioner att utöka sitt spelande med. Hearthstone är minst lika vanebildande kul idag som det var när det kom till iPad


Den här recensionen publicerades i Appmagasinet #36. Teckna din prenumeration Appmagasinet här – det är gratis och det finns alltid minst en speltext i varje nummer.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0