Artiklar

Krut.Rök: Ytterligare en 8-bits raritet där ”alla talar svenska”

Publicerad:

Skrivet av Pontus Hellgren

Verifierat av: Max L

Det är tre år sedan det limiterade Nes-spelet Lille Nemo: Drömmästaren presenterades för svenska spelsamlare av de hemlighetsfulla entusiasterna Modermodem 0300. I veckan var det åter dags för en svensköversättning av en annan Nes-klassiker, nämligen Gun.Smoke.

Den svenska titeln blev så klart ”Krut.Rök” (vad annars?). Förutom att spelets text översatts till svenska har Capcoms pärla utsmyckas med helt ny art work i bästa Lucky Luke-stil, samt en färgad kassett och en A4-manual. Otroligt läckert om ni frågar mig.

Även denna gång är spelet extremt limiterat med endast 33 numrerade exemplar. Nummer 2-32 såldes för 1500 kr på Nintendo-forumet Sndb.se. Och precis som för tre år sedan kommer nummer 1 och 33 auktioneras ut till högstbjudande. Nummer ett är en unik specialutgåva som enligt ryktet ska vara något i hästväg.  Om du vill ha denna dyrgrip så får du vara beredd att ta fram stora plånboken. Nummer ett av Lille Nemo: Drömmästaren slutade på 7 700 kr och Krut-Rök lär nog hamna i samma nivå.

Alla intäkter från Krut.Rök går till framtida projekt som stöder retrospelsscenen i Sverige.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0