Lördagsachievement: Cross-Dimensional Conception

Robert Jonsson
Artiklar

ach_fable3Som vi skrivit tidigare på Spelbloggen är Fable 3 gratis just nu. Du kan ladda ned det fram till 30 juni om du har ett guldkonto. Eftersom Fable 3 är aktuellt igen är det utmärkt tillfälle att grabba tag i en vän och jaga achievements!

ach_fable3_smallCross-Dimensional Conception (10)

En sak som förbättrades rejält från Fable 2 till Fable 3 var hur spelet var i co-op. Nu fick du spela med din egen karaktär och kunde levla tillsammans med en kompis på likvärdiga villkor, men Lionhead Studios tog det ett steg längre än så.

Achievements kan vara ett sätt att uppmuntra vad man gör i spelet och i Fable 3 användes de för att få spelare att interagera med varandra. Några sätt som Lionhead Studios gjorde det på var med Long Distance Relationship (10), där du gifter dig med en annan spelares karaktär, och Online Merger (10) där ni tillsammans sköter en affärsverksamhet.

Den achievement som jag själv fann roligaste var Cross-Dimensional Conception, nämligen att skaffa barn tillsammans med en annan spelare. Det innebär att man först måste skaffa ett hem och sedan ha sex tillsammans i spelet. Nog för att det här kan kännas pinsamt för en del, men det får mig att le. Möjligheten till att skapa lite djupare upplevelser ökar och nog brydde jag mig lite extra om just det här barnet än de andra jag hade.

Dessutom är det alltid roligare med achievements som står ut än standardmässiga “Döda X fiender med vapen Y”. Så av med hatten för Lionhead Studios för en härlig achievement!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0