Artiklar

Lördagsachievement: Revolver Onslaught!

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

WetDenna gång synar vi spelet Wet från 2009 och det kan bäst beskrivas som en Tarantino-film i spelformat. Rubi Malone (Eliza Dushku) är en kick ass-dam som med hjälp av dramatiska våldsscener och slow motion-mekanik röjer vilt genom spelets antagonister. Ordinära slagsmålsbanor varvas med vansinniga biljaktsscener där Rubi hoppar mellan biltak för att nå sitt mål och rena adrenalinbärsärksscener där estetiken förändras helt till ett enkelt, raserirött tema. Det finns en hel del intressanta tankar i spelet som tilltalar mig, även om spelet aldrig riktigt lyfte till några höga höjder.

revolveronslaughtRevolver Onslaught! (25)

 

Beskrivningen av denna achievement är “Kill a total of 200 Enemies using Rubi’s Pistols during acrobatic slow-mo”. På många sätt påminner det här om achievements från tidiga spel: Döda X antal personer med vapen Y. Det här är vad som kallas totalt hjärndöda achievements (även om jag väljer att kalla dem dåliga) och visar på varför folk tycker det är skittöntigt med achievements. Fler än en gång då jag sagt att jag är en achievementhora har jag fått höra kommentarer i stil “Men asså, är du en sån tönt som ba’ grajndar spelet och skiter i att typ ha skoj?”. När jag ber dem utveckla vad de menar, visar det sig i många fall att de tänker på just sådana här achievements. Jag ser det emellertid som barnsjukdomar som spelen med tiden växte ifrån.

Det finns emellertid två saker med Revolver Onslaught! som är lite förlåtande. Först och främst formuleringen “during acrobatic slow-mo”. Wet bygger mycket av sin spelmekanik på just sin slow motion-mekanik och achievementen uppmuntrar spelaren till att använda den. Det är fortfarande standardmalande i grunden, men det är sådan som försöker visa spelmekaniken i alla fall. Den andra saken är betydligt mindre och det är namnet. Revolver Onslaught! Sug på den ett tag. Så jävla härlig titel. Men de två grejerna räddar inte en ganska taskig achievement.

http://www.youtube.com/watch?v=2eWMYei-5Sg

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0