Artiklar

Mafia 4 är under utveckling

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Samtidigt som Haden Blackman meddelar att han lämnar spelstudion Hangar 13 har ett fjärde spel i Mafia-franchisen offentliggjorts. Här är det senaste om det kommande spelet.

En prequel till trilogin

Mafia 4 kommer att utspela sig före den ursprungliga trilogin och berätta historien om Salieri-familjens väg till makten. Det kommer också att drivas av Unreal 5-motorn i stället för Mafia 3-motorn som remaken Mafia: Definitive Edition från 2020 använde.

Nyheten om det nya Mafia-spel kommer mitt uppe i en omorganisering av Hangar 13:s ledning. 2K Games gick nämligen nyligen ut med att Hangar 13:s grundare Haden Blackman har lämnat spelstudion. Anledningen till avhoppet är inte känt, men 2K Games skriver att Blackman kommer att ”följa sin passion i en ny verksamhet”. Det verkar alltså som att hans passion inte längre ligger i att producera fler spel i Mafia-serien, men kanske har LucasArts-veteranen några nya spännande idéer som kommer att realiseras inom en snar framtid.

Mafia4
Berättelsen i Mafia 4 utspelar sig före händelserna i de tidigare tre spelen. Bild: 2K Games

Veteranen ersätts av en annan veteran

Gillar du Mafia-spelen som de är kan du av allt att döma andas ut. Haden Blackman kommer att efterträdas av Nick Baynes, som är den nuvarande chefen för Hangar 13:s Brighton-baserade studio. Då Baynes redan varit involverat i att utveckla spelstudions team, samt varit med och lanserat både Mafia: Definitive Edition och Mafia Trilogy, gissar vi att Mafia 4 inte kommer att avvika allt för mycket från tidigare spel i franchisen.

Mafia 4 är i ett tidigt utvecklingsstadium

Trots att vi antagligen inte kommer att få se Mafia 4 på ett bra tag – spelet befinner sig i ett mycket tidigt utvecklingsstadium – så finns det ändå mycket med det här offentliggörandet att vara exalterad över. Det var nämligen inte länge sedan som de senaste ryktena sa att alla planer på ett nytt Mafia-spel var nedlagda. Att det nu har bekräftats att spelet inte bara är på gång, utan kommer att bli en prequel och dessutom använda Unreal 5-motorn är därför smått fantastiska nyheter.

Fler spel att längta efter: PS5-titlarna vi ser mest fram emot 2022

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 7