Nya PS5-spel 2022: titlarna vi ser mest fram emot

Petter Mattsson
Artiklar

Några nya PS5-spel har fått ett fastslaget lanseringsdatum och kommer snart kunna spelas, medan det är mer oklart när andra kommer att se dagens ljus. Men två saker har alla spel på den här listan gemensamt:
1. De kommer under 2022.
2. Vi ser extra mycket fram emot just de här titlarna.

1. Evil Dead: The game

Släpps: 13 maj 2022

Först ut är det nya skräckspelet Evil Dead: The Game, där fyra spelare samarbetar med varandra i rollerna som Ash och de andra från filmerna och serien Ash vs Evil Dead. Spelet släpps redan 13 maj, så boka in spelkvällen.

2. Saints Row

Släpps: 23 augusti 2022

Det första Saints Row-spelet kom 2006, och i PS5-spelet inleds det som blir en nystart för spelserien, samtidigt som allt börjar om från början. Styr ditt gäng från de första stapplande stegen på brottets bana till ett kriminellt imperium, med start i augusti 2022.

3. Two Point Campus

Släpps: 9 augusti 2022

Two Point Hospital var den själsliga uppföljare till Theme Hospital som vi väntat på sedan när det begav sig. I augusti är det dags för nytt material, då Two Point Campus kommer. Här handlar det om att bygga upp och styra ett universitet – allt från undervisning till att se till att studenterna mår bra personligen.

4. Forspoken

Släpps: 11 oktober 2022

I Forspoken från Square Enix Huvudpersonen transporteras en ung kvinna från New York till fantasivärlden Athia, där hon blir tack vare magi och din skicklighet med Playstation-kontrollen färdas genom det väldiga landskapet i hopp om att hitta hem igen. Vi kan inte vänta på att få spela det vackra Square Enix-spelet som släpps exklusivt på PS5 och PC.

5. Sonic Frontiers

Släpps: Någon gånger under 2022

Vi tänker verkligen inte missa den blå igelkottens första open world-äventyr i Sonic Frontiers, även om SEGA föredrar att kalla det för ”open-zoned”. Hur som helst verkar Starfall Islands vara en riktigt stor och mystisk plats och spelet liknar inget tidigare spel i serien.

6. Ghostbusters: Spirits Unleashed

Släpps: Fjärde kvartalet 2022

Illfonic, som skapade Friday the 13th-spelet, där fokus låg på co-op, provar samma recept igen, fast den här gången på temat Ghostbusters. I Ghostbusters: Spirits Unleashed slår du dig ihop med andra Ghostbusters för att jaga och fånga spöken på olika platser innan de flyr. För första gången i ett Ghostbusters-spel kommer spelare dessutom att kunna kontrollera spökena, och då är målet det omvända, alltså att fly.

7. God of War Ragnarok 

Släpps: Någon gång under 2022

Ett nytt God of War-spel är på gång och det kommer att landa på PS5 någon gång under 2022. Enligt Santa Monica Studio kan vi räkna med ett tuffare och kargare landskap än tidigare, där vår stridsförmåga kommer att sättas på prov mot nya varelser ur den nordiska mytologin.

8. Tchia

Släpps: Någon gång under 2022

Indiespelet Tchia är ett open world-spel som utspelar sig på en tropisk ö, där huvudkaraktären har förmågan att anta formen av djur och föremål som hittas på ön. Förutom detta Kirby-inspirerade kan du räkna med en hel del utforskande, klättrande och ukulelespelande.

9. Open Roads

Släpps: Någon gång under 2022

Open Roads är ett kommande indiespel där vi följer en mor och dotter som ger sig ut på ett roadtrip-äventyr, som utvecklar sig till ett mysterium. Precis som i tidigare Fullbright-spel läggs stor vikt vid interaktivt berättande, där dina val avgör hur storyn utvecklas.

10. Hogwarts Legacy

Släpps: Någon gång under 2022

Hogwarts Legacy beskrivs som ett öppet rollspel i Harry Potter-universumet. Spelet använder sig av Unreal Engine och utvecklaren har utlovat en alldeles speciell spelupplevelse på nästa generations konsoler. I rollen som huvudkaraktären (inte Harry) kommer du att lära dig att framkalla olika trollformler, brygga magiska drycker och utveckla din egen karaktärsspecifika stridsstil.

Betyg

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3