Mer om PS4 och begagnade spel, eller inte?!

Rickard Olsson
Artiklar

logo4Vi postade nyligen ett citat av Geoff Keighley där han antydde att även Sony hade otrevliga planer på gång gällande brukandet av begagnade spel. Att det inte bara är Microsoft med sin Xbox One som eventuellt vill avgiftsbelägga aktivering av spel sålda privat mellan konsumenter. De senaste dagarna har också en Twitterstorm blossat upp där oroade spelare låtit Sony få höra vad de tycker om DRM, med #PS4noDRM och #PS4USEDGAMES som taggar.

Fullt ös alltså, men Sony har fortfarande inte tillkännagivit några detaljer kring förfarandet, något som fick Kotaku att ställa ett par raka frågor om brukandet, eventuella avgifter samt nödvändig registrering av begagnat.

Men föga oväntat blev vi inte så mycket klokare nu heller, efter att Sony svarat med följande:

I looked into this, and at this point we’re not providing any additional clarification beyond what we stated around the PS4 announcement. If anything changes, I’ll be sure to keep you posted.

Det är med andra ord ganska så säkert att Sony har någon typ av DRM i pipen eftersom det verkar finnas något att dölja, men också att de möjligen håller på att revidera planerna efter det digitala upplopp som kom i kölvattnet av Microsofts avslöjande.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0