Är mini-SNES en Switch-trojan?

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det alla hoppats på sedan Nintendo Classic Mini: NES utannonserades har nu nått ryktesstatus på riktigt. Ja, jag pratar om en miniversion av Super NES, Nintendos 16-bitarsmaskin med klassiker som Super Mario World, F-Zero samt The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ryktet säger att produktionen av Nintendo Classic Mini: Super NES är igång, med planerad lansering lagom till julhandeln.

Låt oss döda entusiasmen lite, för visst är det lockande värre med en mini-SNES, speciellt eftersom Nintendo Classic Mini: NES är en sådan trevlig maskin. Det är något ruttet med Nintendos minikonsoler och det grundar sig helt och hållet på att mini-NES:en är tagen ur produktion. Detta trots att det fortfarande är ett rejält sug efter den, mig veterligen har inte ens alla beställningar i Sverige nåtts av ett exemplar. Knappast ett bra tecken, även om det förstås gör mini-NES:en till en alltmer eftertraktad samlarpryl.

Vad säger att Nintendo Classic Mini: Super NES kommer hanteras annorlunda?

Det är knappast så att Nintendo har svårt att producera sin mini-NES, precis som de inte kommer ha svårt att producera en mini-SNES. Vissa hävdar att vi får trådlösa versioner av båda konsolerna vad det lider, som att Nintendo skulle ångra att de släppte en konsol med korta sladdar. Jag tror inte på det alls, sladdarnas längd påverkar upplevelsen minimalt och dessutom är de trogna originalet. Nej, det är något annat i görningen.

Mina pengar är på Virtual Console till Switch. Genom att göra sina minikonsoler, för och namnsättningen Nintendo valt antyder onekligen att de tänkt sig en serie produkter, så gör Nintendo samlarna glada. Påminner dem rentav om forna tiders spelupplevelser, vilket i sin tur kan fungera som marknadsföring för nyare sådana. Eller med andra ord: mini-NES-spelare kan mycket väl tänkas investera i en Switch om Nintendo lyckas förmedla samma gamla härliga känsla.

Som med Virtual Console till Switch.

Nintendo Classic Mini: Super NES är ett självklart köp, en självklar förhandsbokning rentav. Jag är toknöjd med min mini-NES, den är fantastisk. Så länge vi kommer ihåg att det här inte är produkter som breddar Nintendos ekosystem, de drar bara in pengar kortsiktigt. Nintendo vill att vi köper Switch. Måhända är det här en trojan för att uppnå just det?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0