Mr Jump

Appmagasinet
Artiklar

Frustrationen är alltid nära till hands när jag spelar Mr Jump (universal, gratis). Det är ännu en av dessa springspel där allt du behöver göra är att hoppa, men till skillnad från många andra så har Mr Jump banor, och kräver tungan rätt i mun. På riktigt alltså. Det tog mig ett bra tag innan jag klarade skogen, och det är bara bana tre…

Du är en pixlig gubbe som hoppar genom banor. Spikar och kniviga hopp står i din väg, och du kommer dö ofta. Varje gång du dör får du veta hur många procent av banan du klarade, vilket i sig drar upp blodtrycket några snäpp – speciellt när du dör så mycket tidigare vid ditt nästa försök. Tajming är allt, för Mr Jump är egentligen inte orättvist, det är bara förbaskat svårt. Det är, likt Flappy Bird (minns du det?), lite av behållningen faktiskt – frustrationen och den höga svårighetsgraden.

Det blir dock lite kackigt i Mr Jump. Spelet är gratis, men det betyder att du kommer bearbetas med något. Som annonserna mellan dina försök exempelvis. De dyker inte upp varje gång, men lite då och då. Ibland är de smakfulla, ibland är de mer irriterande. Speciellt när du bara vill spela vidare… För 19 kr slipper du dock annonserna, vilket jag tycker är helt okej ärligt talat – speciellt eftersom det inte känns som ett måste för att uppskatta spelet. Vad som är lite värre är möjligheten att låsa upp nästa bana för 9 kr, som ett inuti app-köp. Just det, klarar du inte skogen så trycker du på nyckeln, och vips öppnas nästa värld. Jag tycker verkligen inte om möjligheten att köpa framgång, men det är precis vad du gör i Mr Jump. Det rimmar helt enkelt illa med den höga svårighetsgraden.

Den bittra eftersmaken till trots, så är Mr Jump ett roligt litet spel. I alla fall om du gillar förnedring och tungan rätt i munnen-plattform.


Den här recensionen publicerades i Appmagasinet #36. Teckna din prenumeration Appmagasinet här – det är gratis och det finns alltid minst en speltext i varje nummer.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0