Smockat med spel på gårdagens Nintendo Direct

Publicerad:

Skrivet av:Anders Norén

Verifierat av

Max L

Nintendo höll ett Nintendo Direct igår kl 23:00, svensk tid, och strömmen bjöd på en respektabel mängd nyheter för både Wii U- och 3DS-ägare. Ett nytt Paper Mario och ett nytt Kirby avslöjades, och SNES-spel har släppts på 3DS Virtual Console för första gången. Du kan se en repris av strömmen här.

Paper Mario: Color Splash för Wii U läcktes i början av januari, och Nintendo har nu bekräftat titeln. Den släpps innan årets slut, och du hittar ett par bilder här. Vi fick också nya trailers för Pokken Tournament och Star Fox Zero, som släpps den 22 april.

Tokyo Mirage Sessions FE, tidigare känt som Shin Megami Tensei x Fire Emblem, släpps till Wii U i juni. Splatoon-fans kommer att få ytterligare två gratis uppdateringar, och Super Mario Maker har också en till uppdatering att vänta. Uppdateringen för det senare spelet släpps redan nästa vecka och bjuder på låsta dörrar, spikpelare och en högre svårighetsgrad för 100 Mario Challenge.

3DS-fans fick också en hel del glada nyheter. Den största var nog Monster Hunter X, som kommer att släppas i västvärlden med namnet Monster Hunter Generations någon gång i sommar. Du hittar en trailer här. Ett nytt Kirby-spel med titeln Kirby: Planet Robobot släpps också i sommar – 10 juni, närmare bestämt – och åtföljs också av fyra nya Amiboos med Kirby-tema.

Fire Emblem Fates fick också ett europeiskt releasedatum: 20 maj. Ett nytt spel i Rhythm Heaven-serien, Rhythm Heaven Megamix, avslöjades också. Det fick dock inte något releasedatum mer specifikt än ”senare i år”.

Den största 3DS-nyheten för mig personligen var dock att SNES-spel kommer att börja släppas på 3DS Virtual Console. Super Mario World och Earthbound har redan släppts här i Europa, och kommer att följas av Zelda: A Link to the Past, Super Metroid, F-Zero, Super Mario Kart och Donkey Kong Country 2 och 3 innan mars månad är över. Super Mario World kostar 80 kr och Earthbound kostar 100 kr. Du hittar de europeiska releasedatumen för spelen nedan. Notera att SNES-spelen av någon anledning bara fungerar på New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL.

3ds-snes-virtual-console-release-dates-europe

Som utlovat diskuterades varken Nintendos mobila satsningar eller deras nästa stationära konsol, NX, under strömmen. Företaget lyckades dock stilla mina farhågor om att våren/sommaren 2016 skulle bli en trist period för 3DS- och Wii U-ägare. Mellan Paper Mario på Wii U, Kirby på 3DS och SNES-spel på 3DS Virtual Console finns det tillräckligt att spela för att hålla mig sysselsatt till juni och E3 2016, då vi förhoppningsvis får en första inblick i nästa generation av Nintendo-konsoler.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0