Artiklar

Oculus Rift kommer att kosta 600 dollar

Publicerad:

Skrivet av Anders Norén

Verifierat av: Max L

Förhandsbokningen av Oculus Rift öppnade igår, och om du vill hoppa på Virtual Reality-tåget på första stationen kommer det att kosta dig $599/£499/€699 exklusive frakt och tullavgifter – drygt 5 000 kronor.

Prislappen möttes av starka reaktioner i sociala medier, men det hindrade inte folk från att flockas till Oculus e-butik. När förhandsbokningen öppnade var releasedatumet april 2016, men det stora intresset har resulterat i att den som förbokar en enhet nu förväntas få den först i juni. Beställer du från Europa måste du också betala priset i förskott.

I paketet ingår Oculus Rift-enheten, kablar, en Xbox One-handkontroll, en sensor och en trevlig förvaringsväska. Spelen Eve: Valkyrie från CCP och Lucky’s Tale från Playful följer med på köpet. Du hittar en komplett lista över de spel som har eller kommer att ha stöd för Oculus Rift på Wikipedia. Oculus lovar att 100 spel kommer att ha stöd för enheten vid slutet av 2016.

Om du inte har köpt en ny PC nyligen kommer du troligtvis att behöva göra en del andra hårdvaruinköp för att kunna köra Oculus Rift. De rekommenderade systemkraven för enheten följer:

  • Grafikkort: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 eller bättre
  • Processor: Intel i5-4590 equivalent eller bättre
  • Minne: 8GB+ RAM
  • Output: Compatible HDMI 1.3 video output
  • Input: 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port
  • Operativsystem: Windows 7 SP1 64 bit eller senare

Oculus har släppt ett verktyg som låter dig kontrollera huruvida din dator är redo för den virtuella framtiden. Du kan ladda ner det här.

Om du planerar att köpa en helt ny PC för Oculus Rift så kommer Oculus att öppna förhandsbokning av specialbyggda hårdvarubundlar under nästa månad. Paketen kommer att kosta från $1499, och du som förhandsbokar en Oculus Rift nu kommer att kunna komplettera din beställning med en Oculus Ready PC när de blir tillgängliga för beställning.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0