Artiklar

Oscars i rollspelsvärlden

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

Har du hört talas om ENnies? Inte? Okej, men om jag säger The Gen Con EN World RPG Awards så kanske det ringer en klocka? Nähä. Gen Con är ett av världens största spelkonvent, och varje år brukar det delas ut flera priser till rollspel i olika kategorier. Man skulle kunna klassa priset som rollspelsbranschens motsvarighet till Oscars. Kategorierna som finns är bästa: äventyr, hjälpmedel, omslag, illustrationer, blogg, e-bok, gratisprodukt, spel, monsterbok, podd, rollspelsrelaterade produkt, regler kampanjvärld, programvara, hemsida, mest välskrivna produkt, och årets produkt.

I år är det särskilt roligt eftersom svenska Fria Ligan (vars podd vi tipsat om tidigare) är nominerad i de fyra tyngsta kategorierna: spel, regler, kampanjvärld, och årets produkt. Eller okej, det är Fria Ligans utgivare som är nominerade, men det är ju deras spel. Nomineringarna säger rätt mycket om hur väl våra svenska rollspel står sig ute i omvärlden. Nu är alla svenska rollspelsbolag inte riktigt lika stilsäkra som Fria Ligan, men jag tror att väldigt många av de svenska rollspelen skulle klara sig riktigt bra på den utländska marknaden.

Den 14 juli avslutas omröstningen och vi håller en tumme för Fria Ligan. Du läser mer om vilka som är nominerade på den officiella sidan och om du vill rösta så gör du det här.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0