Packat med spel på Sonys Paris Games Week-konferens

Anders Norén
Artiklar

Sony hoppade över årets upplaga av Gamescom och sparade istället sina tillkännagivanden till gårdagens presskonferens på Paris Game Week. Det var värt väntan. Sony hade laddat upp rejält och bjöd på både helt nya tillkännagivanden och fler detaljer om spel som visades på E3 tidigare i år. Du hittar vår sammanfattning av kvällens nyheter nedan.

Efter en svag inledning med en trailer för Star Wars: Battlefront – ett spel som mer än nio miljoner spelare redan har prövat i betaformat – tillkännagavs Tekken 7 till PlayStation 4 och Xbox One. Namcos Katsuhiro Harada avslöjade att spelet kommer att ha PlayStation VR-support, vilket låter… Intressant. Trailer nedan.

Resogun och Super Stardust-utvecklare Housemarquee jobbar på ett spel med titeln Matterfall. Vi fick inte veta mycket mer än så, men den cinematiska trailern som visades antyder att det här är ett mer omfattande projekt än studions tidigare titlar. Spelet handlar om en ”oväntad hjälte” som slåss för sin överlevnad på en förstörd sci-fi-värld infekterad av ett utomjordiskt material känt som Smart Matter.

Sedan blev det dags för Wonderstruck-titeln Boundless, som baserat på trailern enklast kan beskrivas som ”Minecraft med en MMO-twist”. Spelet utspelas i ett delat universum och fokuserar på utforskning, och trots den uppenbara inspirationskällan ser det faktiskt riktigt intressant ut. Det kommer till PS4 och PC nästa år.

Efter Boundless var det dags för publikfavoriten No Man’s Sky att höja tempot lite. Rymdutforskningsspelet från Hello Games fortsätter att se fantastiskt ut, och den senaste trailern introducerar oss till en hel del miljöer, objekt och strukturer som vi inte har sett tidigare. Det starkaste ögonblicket i trailern var dock när eftertexterna avslöjade att No Man’s Sky släpps i juni 2016. Jag räknar dagarna.

Guerrilla Games var på plats för att visa mer av PS4-exklusiva Horizon Zero Dawn, som avslöjades på E3 tidigare i år. Den förinspelade demonstrationen visade hur man kan gå tillväga för att ta sig an de hordar av sci-fi-robotar som befolkar spelvärlden. Horizon är bland det mest tekniskt imponerande jag har sett på konsol så här långt, men det vore trevligt att få veta lite mer om vad spelet faktiskt handlar om.

Vid det här laget tyckte Sony att de hade bjudit på tillräckligt mycket intressanta saker för att komma undan med att viga en stund åt Gran Turismo. Polyphony Digitals Kazunori Yamauchi kom upp på scenen för att prata om bilar, racingorganisationer och – som hastigast – GT Sport, som är titeln på nästa spel i serien. Det kommer att få en beta i början av nästa år.

Rayman-skaparen Michel Ancel tittade också förbi för att ge oss en uppdatering om hans indie-projekt Wild. Du kan rida på björnar och attackera kannibaler med flockar av kråkor. Jag är såld.

Näst på tur var Crytek, som hamrade in att djur och natur blir 2016:s stora speltrend genom att avslöja PlayStation VR-titeln Robinson: The Journey. Trailern lämnade mycket utrymme för spekulationer, men just nu ser det ut som dinosaurier med en sci-fi-twist.

Ett annat PlayStation VR-spel som visades på konferensen var RIGS, som kombinerar arenashooters, bollsporter och mechs i ett futuristiskt multiplayerpaket. Det utvecklas av Guerrilla Cambridge, är exklusivt till PlayStation 4 och släpps samtidigt som PlayStation VR i början av nästa år. Du hittar trailern nedan.

Sony sparade presskonferensens största avslöjande till slutet. David Cage kom upp på scenen för att visa Quantic Dreams första PlayStation 4-titel: Detroit: Become Human. Spelet bygger vidare på berättelsen om Kara, som Quantic Dreams introducerade i ett teknikdemo för tre-fyra år sedan. Detroit: Become Human utspelas i en nära framtid där gränsen mellan man och maskin har börjat suddas ut och handlar om hur Kara – en android med känslor – försöker hitta sin plats i världen.

Det är en berättelse som vi har hört många gånger tidigare, så det blir intressant att se vad Quantic Dreams kan tillföra. Som man kan vänta sig av studion bakom Heavy Rain och Beyond: Two Souls ser den första trailern helt enastående ut.

Sett till spelutbudet har Sony haft ett ganska svagt 2015, men om deras presskonferens på Paris Game Week är någon indikation kan vi vänta oss ett rejält uppsving nästa år. PlayStation 4-ägare har mycket att se fram emot.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0