PlayStation 3 och Vita i samma paket till jul?

Publicerad:

Skrivet av:Rickard Olsson

Verifierat av

Max L

PS Vita Cross Platform PS3
I en intervju med CVG säger brittiska Sonys Fergal Gara att ett paket innehållandes både PlayStation 3 och PS Vita kan vara möjligt lagom till julhandeln. Även om det inte finns några konkreta planer på det just nu så är det åtminstone inte ”out of the question”, och det går att göra bara de vill. Paketet skulle även kunna marknadsföras ihop med spel som stöder cross-play, det vill säga att de fungerar på båda enheterna, samt ett PlayStation Plus-abonnemang för de två.

Oavsett vad Sony bestämmer sig för kan de få det hyfsat tufft framöver, inte minst med tanke på att de faktiskt höjt priset på PlayStation 3 i och med den nya Slim-slim-modellen. Och hur mycket Sony än marknadsför samarbetet mellan de båda konsolerna så hjälper det inte ifall PS Vita ändå inte har tillräckligt mycket lockande mjukvara. Men enligt Shuhei Yoshida är det något de jobbar på.

Ett paket med de båda konsolerna i skulle även få en hyfsat avtändande prislapp, oavsett om man sparar några hundralappar gentemot att köpa dem lösa eller ej.

Och sedan ska man så klart inte glömma konkurrensen från Nintendos Wii U som ju landar på svenska hyllor den 30 november. I samma intervju ovan berörde Gara detta och sa att det är svårt att bedöma dess potential även om folk onekligen kommer vara intresserade. Det ligger absolut något i det, och det relativt höga priset kan vara en något besvärlig tröskel för somliga. Men nya Mario-spel brukar ha en lindrande effekt på sådant, vilket vi vet sedan tidigare.

Det blir en intressant jul, minst sagt!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0