Poddtipset: Bortom: Bortom

Robert Jonsson
Artiklar

Denna fredag är jag lite egotrippad och rekommenderar min egen podd. Bortom: Bortom är den äldsta, aktiva podden efter att den första svenska rollspelspodden, Märklighetstroget, lades ned (R.I.P.). Vanligen består podden av mig själv och en gäst, även om det ibland förekommer andra upplägg.

Bortom: Bortom fokuserar till viss del på rollspelen Bortom: Lögnens slöja och Leviathan. Podden ger djupare insikt i tankarna kring spelvärldens grundstenar, som till exempel i avsnitt 7-9 där ämnena magi, drömmar och själar diskuterades djupare. Ibland får lyssnaren även följa projekts framväxt, som till exempel i fallet med Leviathan i avsnitt 4 och 40.

De specifika rollspelen är inte det enda skälet till varför du bör lyssna på podden. Bortom: Bortom berör allmänna ämnen som kan appliceras i andra situationer. Till exempel som i avsnitt 45 där jag talar med flera kända gäster om vilken roll stämningstexter kan ha i ett rollspel eller avsnitt 46 där jag pratar med Jonas Stattin om vad spelgenren OSR egentligen är. Det mest populära avsnittet är dock nummer 38 där jag gästas av spelskaparen Mikael Bergström och talar om spelmakande. Vi ger konkreta tips på vad som krävs för att få färdigt sina spel.

Bortom: Bortom närmar sig avsnitt 50 och försöker alltid att utvecklas efter lyssnarnas önskemål, så tveka inte att önska egna teman! Du hittar podden på Bortom-bloggen eller på iTunes.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0