Poddtipset: Signaler från Zonen

Publicerad:

Skrivet av:Robert Jonsson

Verifierat av

Max L

Fria Ligan är utan tvekan Sveriges ledande rollspelsutgivare med titlar som Svavelvinter (efter Erik Granströms romaner), Legenden om Morwhayle (efter Peter Bergtings romansvit) och Mutant: År Noll. Samtliga av deras spel är både kritikerrosade och hyllade av fansen.

Signaler från Zonen är namnet på deras poddradio. Namnet har rötterna i den kultförklarade (och sedan länge nedlagda) rollspelstidningen Sinkadus. Det var avdelningen som handlade om rollspelet Mutant, men podden handlar emellertid inte bara om Mutant. I början av varje avsnitt går de igenom ett nyhetssvep vad som skett i rollspelsvärlden och sedan får lyssnaren en insikt i vad Ligan själv pysslar med. Det är blir en väldig bra balans i rapporteringen, så även om du inte spelar något av Ligans spel är det värt att lyssna på.

Ligisterna, som Fria Ligan själva kallar sig i podden, brukar i varje avsnitt ha ett specifikt diskussionstema. Det är avsnittets höjdpunkt. Ämnena varierar och kan vara allt från “Spel som inte blev” till “Vi minns alla våra konvent och hur de brukade röra oss”. Ibland finns det ett starkt koncensus bland ligisterna, men diskussionerna blir som roligast när de inte håller med varandra. Debatterna kan emellanåt bli lite hetisga då, men det är alltid med respekt och kärlek som de sker.

Varje poddavsnitt avrundas med vad Ligan själva kallar för “lovebombing”. Där tipsar de om någonting som de själva gillar för tillfället och som de tycker andra bör spana in. Det är inte bara rollspelsrelaterat, utan det kan exempelvis vara en film, en bok eller hemsida.

Fria Ligan är duktiga på att erbjuda kvalité i sina produkter och Signaler från Zonen är inget undantag. Det är alltid relevant, välproducerat och intressant. Du kan lyssna på avsnitten från deras hemsida eller prenumerera på podden via iTunes.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0