Poddtipset: Vi spelar rollspel

Robert Jonsson
Artiklar

Sverige har många bra spelpoddar som får (välförtjänt) uppmärksamhet. Emellertid är det lite skralare på rollspelspoddfronten. Ja, inte rollspel som Dragon Age och Elder Scrolls då, utan riktiga rollspel. Sådana som spelas med tärningar, papper och penna. Därför tänkte jag dela med mig av ett par poddtips under de närmsta veckorna som du inte får missa. Först ut är Vi spelar rollspel.

Vi spelar rollspel är en av de nyaste poddtillskotten som baseras på en inspelning av ett riktigt spelmöte. För er som är nyfikna på vad rollspel är så rekommenderas Vi spelar rollspel varmt. Podden ger en god insikt till hur det går till vid ett spelbord, samtidigt som den är väldigt underhållande att lyssna på.

För tillfället spelas det klassiska Svavelvinter-äventyret till Drakar och Demoner. Riddaren Francus tar med sig en äventyrargrupp bortfrån civilisationen i ett uppdrag av personliga natur. De beger sig till den vindpiskade ön Marjura långt norrut där vi får följa deras resor och upplevelser. För oss som redan upplevt Svavelvinter är det ett kärt återbesök, medan andra får en spännande berättelse med härliga cliffhangers.

Som gammal rollspelsräv vill jag sticka in en penna i mitt öra varje gång outrot kommer och de hämtar fakta från Wikipedia istället från Äventyrsspel själva. Sedan finns det en sak som är ännu mer irriterande. Jag har redan lyssnat i kapp alla avsnitt och måste nu vänta på att ett nytt avsnitt ska släppas varje måndag. Spänningen är olidlig, men å andra sidan studsar jag nu upp ur sängen på må dagmorgonen för att slita ned nästa avsnitt.

Nu väntar jag bara på att denna podd ska inspirera andra till att göra liknande poddar. Det vore en kulturgärning att samla fler spelmöten på det här sättet. Samtidigt är det ett ypperligt sätt att visa hur rollspel går till för de oinvigda. Vi får hoppas att fler följer Vi spelar rollspels excellenta exempel. Varför inte en podd om Tau 223 till Leviathan? 😉

Du finner podden Vi spelar rollspel på deras hemsida eller via iTunes.

Har du tips på fler svenska rollspelspoddar? Tipsa om dem i kommentarerna!

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1