Poddtipset: Viskningar från kryptan

Robert Jonsson
Artiklar

Viskningar från kryptan är en poddradio som handlar om spelstilen Old School Renaissance (OSR) och den fokuserar på äldre versioner av Dungeons & Dragons samt dess kloner. De som ligger bakom podden heter Joakim, Robert och Jonas, och är samtliga välkända forumiter från Rollspel.nu.

En sak som jag tryckt på i tidigare tips är att jag gillar när en podd har ett speciellt tema. Diskussionerna tenderar då att bli mer fokuserade istället för fritt pladdrande. Viskningar från kryptan har visserligen teman, men de skulle klara sig utmärkt utan dem. Skälet är att samtliga personer är extremt kunniga och insatta på området som de diskuterar. Det gör att lyssnaren efter varje avsnitt har lärt sig något nytt: inte bara om OSR, utan om rollspelshobbyns historia. Enbart av det skälet borde Viskningar från kryptan vara obligatorisk lyssning för varje rollspelare.

Podden spelas in under förhållande som jag inte är förtjust i, nämligen att alla sitter i samma rum. Det brukar vara förödande för ljudkvalitén, i alla fall då man inte har tillgång till en vanlig studio. Visst märks även den något lägre ljudkvalitén, men det gör faktiskt väldigt lite då fördelen överväger. De tre får nämligen en fantastisk interaktion som ökar närvarokänslan för lyssnaren. Det är inte att förringa!

Ni hittar Viskningar från Kryptan på deras hemsida eller på iTunes. Lyssna nu. Det är en order!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0