Casino & Sport

Pokerkväll med vännerna – det behöver du

Publicerad:

Skrivet av Spelbloggen

Verifierat av: Max L

pokerkväll med vänner

Hösten är här och det är dags att hitta på mysiga aktiviteter, antingen själv eller i goda vänners lag. Detta tycker i vart fall modette.se som nyligen delade med sig av sina 12 bästa tips för att njuta av hösten fullt ut. På listan hittar vi klassiska höstaktiviteter som att baka med höstens skörd bestående av äpplen, pumpor och andra läckerheter. Ett annat tips är att utnyttja tiden vi måste tillbringa inomhus på hösten för att förbättra ens kulturella kapital och gå på museum. Många museer presenterar nya utställningar under hösten och har även temakvällar och speciella evenemang. På Modettes lista kvalar slutligen film- och spelkvällen in på vad man kan hitta på i höst. En kall höstkväll är det perfekt att hänga med vänner inomhus över en klassisk höstfilm eller bjuda in till spelkväll. I det här inlägget spinner vi vidare på det senare och vad du behöver för en pokerkväll med vännerna. 

Bjud in

Det första steget inför din pokerkväll är givetvis att bjuda in dina gäster. Trots att poker är ett av världens mest klassiska spel är det möjligt att vissa av dina gäster inte är bekanta med detta kortspel. Att inkludera länkar till grundläggande info om regler, strategier och terminologi i din e-inbjudan är därför att rekommendera. På så vis har gästerna en chans att läsa på och dyka upp förberedda. Nuförtiden är uppgifter som rör pokerstrategier, ordlistor och annat därtill hörande material tillgängligt på nätet på olika spelplattformars webbplatser. Materialet kan oftast nås med hjälp av smartphone eller iPad eftersom plattformarna inte sällan är kompatibla med iPhone, iPad eller Android. Vi tycker generellt att det är att föredra att inkludera de viktigaste punkterna och hoppa över överflödig information för att inte överväldiga gästerna!

Menyval 

Du bör förslagsvis bjuda dina gäster på mat och dryck när de dyker upp redo för att spela. Detta då det är socialt och trevligt att äta tillsammans och för att dina gäster ska få energi att ägna sig åt kvällens aktivitet – poker.

Pokerkväll med vännerna

Eftersom era händer kommer vara upptagna med kortspel större delen av kvällen rekommenderar vi enklare plockmat och finger food snarare än trerätters och sittande bjudning. Du kan antingen köra knytkalasvarianten, det vill säga att varje gäst tar med sig något, eller ordna mat och dryck själv mot en Swish från övriga deltagare. Vi brukar gilla rätter som heta kycklingvingar med dipp, mini-hamburgare, grönsaksstavar med hummus och pizza-slices när vi bjuder in till pokerkväll. Till dryck fungerar mineralvatten, läsk och kranvatten alldeles utmärkt.

Skapa stämning med musik

Dina gäster kommer troligen vara upptagna med att spela och kallprata med varandra större delen av kvällen. Det innebär dock inte att du inte ska sträva efter att skapa rätt stämning med musik som löper som en röd tråd i bakgrunden. Att sätta på en spellista med melodisk bossanova eller smäktande jazz transporterar dina gäster till 20-talets nattklubbar och kan förhöja kvällen. Förbered därför en passande spellista på Spotify och justera ljudvolymen så att det finns utrymme för både musik och snack. 

Städa och fixa inventarier

Pokerkvällen blir mer lyckad om den äger rum i en miljö som känns mysig och verklighetstrogen. Se därför till att städa hemmet/lokalen grundligt dessförinnan och införskaffa de inventarier du behöver för en lyckad kväll (pokerbord, marker, kortlek och så vidare). Tänd levande ljus, justera temperaturen så den är perfekt och undanröj eventuella distraktioner som kan ta bort fokus från spelandet. Den som har möjlighet kan investera i ett pokerbord utrustat med individuella stationer, kort- och drinkhållare och en yta i filt. Det går dock minst lika bra att använda matbordet där hemma eller att ställa två mindre bord jämte varandra. 

Prisceremoni

Även om pokerkvällen går av stapeln för nöjes skull kan det vara kul att fixa ett pris som tillfaller vinnaren vid kvällens slut. Gäster kan antingen gå ihop och bidra till ett presentkort på restaurang eller dylikt eller så kan man köpa en mindre pokal eller guldmedalj (fejk så klart) som man trär över vinnarens huvud vid kvällens slut. 

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2