Portabelt på sommaren

Thord D. Hedengren
Artiklar

Jag sitter i sommarstugan, långt från spelkonsoler och ordentliga skärmar. Det är rätt skönt, men också osant. För här står en PlayStation 2 kopplad med vettig kabel till en HDTV, och jag har med mig min speldator från Alienware, en 14-tumslaptop stark nog att köra Skyrim med alla moddar jag behöver.

Fast ingen av dessa används till något i spelväg.

På sommaren, mer än någonsin annars, är det portabla spel som gäller. Jag spenderar, föga förvånande, gott om tid i Warhammer Quest på min iPad mini, och från och med i går har Animal Crossing: New Leaf börjat äta av timmarna till Nintendo 3DS (dessvärre inte den speciella utgåvan på bilden).

Animal Crossing: New Leaf - 3DS XLDet är helt enkelt så, fast jag har tunga stora blockbustertitlar ett klick bort, så är det enkla lättillgängliga spel som lockar. Om man nu kan kalla sommarens bärbara stortitel det, eller kanske det mest välproducerade iOS-spelet så här långt. Det är en annan värld nu, och jag trivs rätt bra i den.

Speciellt när det är ruggigt för-Midsommarväder som kräver brasa och whisky. Då passar 3DS XL:en extra bra i mina överdimensionerade labbar, precis som Old Worlds orcinfekterade grottor.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0