Quake Remastered får stöd för 4K 120fps

Petter Mattsson
Artiklar

För ett tag sedan gav sig Night Dive Studios sig på att polera det 25 år gamla FPS-spelet Quake. Med ny renderingsteknologi, alla extrauppdrag och nya expansioner släpptes så Quake Remastered i augusti, och spelet blev (återigen) en succé. Nu har spelet uppdaterats ytterligare med vad Bethesda kallar en ”next gen-update” som ger stöd för gameplay i 4K/120fps, på PS5, Xbox Series X och Xbox Series S. 

Vad är Quake Remastered?

Quake Remastered är i grunden precis samma spel som släpptes 1996. Det har dock polerats för att vara spelbart även 2021 och resultatet har gjort recensenter och spelare världen över lyriska. 

Det är egentligen fantastiskt att ett så gammalt spel fortfarande bjuder på en så bra spelupplevelse, särskilt i en genre där det inte precis råder brist på bra titlar. Men Quake åldras inte som andra spel utan fortsätter att engagera nya spelare och håva in full pott i recensionerna.

Den nya uppdateringen ger stödet för Dualsense-kontrollen

I och med nya uppdateringen får Playstation- och Xbox-spelare stöd för 4K/120fps, vilket PC-versionen hade sedan innan.

För Playstation-spelare är uppdateringen extra intressant, då stöd för de integrerade högtalarna och de adaptiva avtryckarna på Dualsense-kontrollen har implementerats. 

Automatisk uppdatering för Xbox-användare

Om du äger en PS5 behöver du bege dig till spelsidan eller Playstation Store och installera uppdateringen manuellt. Här hittar du information om hur du går till väga. För Xbox-ägare ska uppdateringen dock installeras automatiskt via Microsofts Smart Delivery system.

Uppdateringen är helt gratis.

Quake Remastered får stöd för 4K 120fps
Uppdateringen av Quake Remastered ger stöd för 4K/120fps, på PS5, Xbox Series X och Xbox Series S. Bild: Bethesda.

Ingen uppdatering för Switch

Eftersom Nintendo Switch inte har samma GPU-muskler som de andra konsolerna släpps inte 4K-uppdateringen av Quake Remastered till konsolen.

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2