Sju spelupplevelser jag längtar efter

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det är många som går i längtans tider nu, med ett konsolsläpp blott dagar bort och diverse tunga spel på ingång. Men vi längtar nog inte alla efter samma saker, så jag tänkte det kunde vara kul med en lista. Jag slår vad om att den inte är likadan som din.

Nintendo Switch

nintendo switch
Semilokal multiplayer, för den med många Nintendo-kompisar. Eller en väldigt stor plånbok.

Okej, det här är väl kanske en lågoddsare, men jag längtar faktiskt efter Nintendos nya konsol Switch. Den gav mersmak som ni kanske minns. Det var länge sedan jag längtade efter ett konsolsläpp faktiskt, speldatorn har gjort generationerna mindre intressanta. På så vis kanske Nintendo är inne på rätt väg, med en egen formfaktor. Inte för att någon förväntade sig något annat…

Hur många av er längtar efter Switch? Min prognos: 75%.

Mass Effect: Andromeda

Näst efter Switch så är det kommande Mass Effect-spelet den mest uppenbara punkten på den här listan. Andromeda ser inte bara förbaskat snyggt ut, det är även början på en ny, potentiellt fantastisk, trilogi (?) i Mass Effects universum. Min pepp är enorm, det här spelet kan inte komma snart nog.

Andromeda-prognosen bland läsarna? 70% av er längtar, gissar jag.

Omspelning av Mass Effect 1-3

Den här var du inte beredd på va? Jag längtar faktiskt efter tid nog att spela om de första tre Mass Effect-spelen. Kanske inte så mycket ettan egentligen, jag har kört det ganska många gånger redan och tempot är i lägsta laget för omspelningar, men tvåan och trean – ja tack. Tiden är dock knapp och det finns så mycket att spela så jag tvivlar starkt på att det ska hinnas med innan Andromeda.

Hur många av er längtar efter att spela om Mass Effect-trilogin? 6%.

Horizon: Zero Dawn (och en PS4 Pro… och en ny TV!)

Det här behöver ni inte längta så länge efter, för Horizon: Zero Dawn är ett klick bort för den som vill uppleva den mystiska framtiden med robotdinosaurier. Jag är väldigt hoppfull för det här spelet, det ser fantastiskt ut, med olika spelstilar och allt. Tidsmässigt ser jag inte riktigt när jag ska hinna ta mig an äventyret, så jag drar till mer ursäkten att jag vill köra det här på en PS4 Pro, och då på en 4K-TV med HDR. Nej, jag har inget av detta, så det blir ett dyrt äventyr…

Längtar ni efter Horizon: Zero Dawn? Ja, 52% av er gör det.

Den utlovade uppdateringen av Solitarica

Jag är faktiskt så himla såld på Solitarica (recension) att spelet platsar på en lista tillsammans med Mass Effect och Switch. Galet, jag vet, men Solitarica är så himla bra. Den utlovade uppdateringen ska förlänga spelet ytterligare och det snackas även om en uppföljare. Mumma!

Längtar ni efter Solitarica-uppdateringen? Blott 1% av er, vilket är skamligt!

Att återvända till Morrowind

Ja, inte originalet då, för The Elder Scrolls III: Morrowind står sig inte riktigt idag (även om jag tänkte ge det en chans, moddat värre). Nej, jag pratar om MMO-knarket The Elder Scrolls Online och den kommande nya delen (inte DLC) med undertiteln Morrowind. ESO äter redan upp min tid och att utöka det med nya områden och en ny story känns finfint. Tur att det dröjer till juni för våren är rätt så fullproppad som den är.

The Elder Scrolls Online: Morrowind har läsarlängtarfaktor 33%.

Mario Kart 8 Deluxe

Det är lite fånigt, jag vet – jag har så många timmar Mario Kart 8 – flera på OA-kontoret – men trots det ser jag verkligen fram emot specialversionen till Switch. Världens bästa kartspel bjuder på så otroligt mycket underhållning att det är larvigt.

Jag hoppas verkligen att minst 99% av läsarna längtar efter Mario Kart 8 Deluxe!

Bonus: Conan Exiles och alla dessa penisar

Funcoms MMO Conan Exiles är buggigt och trasigt som sjutton, men trots det har det sålt över 480 000 exemplar. Det betyder att företaget kan satsa hårdare på spelet, att det kommer till konsoler, och så vidare. Detta spel, som har speciell penisfysik. Nej, inga bilder – du får googla bäst du vill – men en Conan-diggare som undertecknad måste ju faktiskt testa.

Läsarpeppen på Conan Exiles är på max 12%, men penisfysiken och ryktet att de ska kunna huggas av (!) gör nog att det ligger närmre 66%, inte sant?


Så. Det är vad jag längtar efter just nu. Börjar jag tänka efter så dyker det upp fler saker, det finns ju verkligen mycket att göra, men låt oss inte balla ur totalt och dra upp fler omspelningar.

Vad längtar ni efter? Är det någon som känner igen sig i den här listan eller är min spelsmak och mitt spelsug en unik liten snöflinga? Berätta för @sbse på Twitter. Kanske kan vi få ihop en läsarlista!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0