Spelbloggen

Tagg: Retro

NES-spelet Super Mario Bros i nyskick (mint condition) har auktionerats ut för smått otroliga $100 150, eller drygt 930 200 kr. Tur man inte samlar på det…

En spelkonsol på stenåldersvis

Love Hultén är i skapartagen igen. Det här är geoboi, ännu en underbart snygg retrokonsol för emuleringssugna. Inte till salu, dessvärre.

Här är NES-versionen av SimCity

SimCity till Super NES är något av en klassiker, portat av Maxis med Nintendos guru Shigeru Miyamoto som en del av projektet. Men spelet skulle egentligen komma till NES också, något som aldrig skedde. The Video Game History Foundation har kommit över en protoyp samt skrivit omfattande om spelets historia. Dessutom finns ROM:en på nätet om du vill testa i en emulator.

Tack för allt, LEVEL

Speltidningen LEVEL har gett ut sitt sista nummer, vilket finns hos välsorterade tidningshandlare nu. För de av oss som varit med sedan Nintendo-Magasinet, Super Power som blev Super PLAY, och så vidare, så känns det som en ganska lämplig avslutning,

👉 Läs vidare

PlayStation Classic har hackats sönder och samman, för tydligen finns allt du behöver för detta lättåtkomligt från maskinen. Du kan redan köra PlayStation-spel från en USB-pinne, och räkna med att det blir mer av den varan. Ars Technica går igenom det hela, om du vill ha detaljerna.

Sigil är Dooms femte kapitel

Doom, originalet alltså, fyller 25 bast i år, och självfallet ska det firas med ett femte kapitel.

Ja, ett 25 år gammalt spel får en expansion. Den heter Sigil och är signerad John Romero,

👉 Läs vidare

Det bortglömda Adventures of Batman and Robin-avsnittet

Det är ingen hemlighet att Batman: The Animated Series är den bästa Batman-serien (sorry Adam West). Uppföljarna var inte lika bra, inklusive Adventures of Batman and Robin, men det är ändå kul att internet nu grävt fram det bortglömda avsnittet, som är från Sega CD-spelet med samma namn.

En portabel version av Vectrex, kallad Mini Vectrex, har hittats, restaurerats, och ställs nu ut på National Videogame Museum i USA. Läs mer hos @nvmusa på Twitter.

Nästa retrokonsol siktar in sig på DOS-spel

Om du inte tycker det räcker med NES Classic, Super NES Classic, PlayStation Classic, eller den kommande MegaDrive-retrolådan (som försenats), så sällar sig nu PC Classic till listan.

👉 Läs vidare

Mega Sg är Analogues HDMI-matade konsol som spelar Mega Drive/Genesis-spel. Kommer i april nästa år, för $190 (drygt 1 700 kr).

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 3