Retro

9 inlägg

Atari laddar upp för magplask

Ataribox. Smaka på det namnet. Är det en spelkonsol du drömmer om att köpa?

Nintendo Classic Mini: NES

Jag har haft en enhet sedan släppet och är rimligt förälskad.

Retro är roligast på hyllan

Även om jag fortfarande inte ens tagit mig tid att dra igång många av de gamla spel jag vill och planerar att spela, så börjar det sakta sjunka in att det kanske aldrig blir så heller.

Nintendo 64 fyller 20 år i dag

Jag köpte min Nintendo 64 tillsammans med en granne. Vi var båda fattigt, men galet sugna på konsolen, så det var enda sättet.

Om Titanfall hade släppts 1994

Så här tjusigt hade Titanfall kunnat vara på en 16-bitarskonsol. Ge mig, ge mig det nu!

Nestopia: Snake Rattle ‘n Roll

Snake Rattle 'n Roll är ett av de mer originella spelen till NES, förutom att man som spelare styr en speedad orm längs färgglada banor så är det spelets grafiska stil som först träffar spelaren i ansiktet. Men det är även den läckra isometriska vyn som till stor del bidrar till spelets utmaning och frustration.

Nestopia: Shatterhand

Det är få spel där jag känner mig helt bekväm att slåss med bara kyntnävarna. Är min karaktär däremot utrustad med en piska eller svärd, som oftast har lite mer räckvidd, känner jag mig inte lika sårbar. Så det var med viss skepsis som jag startade Shatterhand, ett spel som både genom sin titel och vidriga omslag (testosteronstinn cyborg med cykelsolbrillor som slår sönder spelets logotyp) skvallrar om att det kommer slåss en hel del med nävarna de kommande timmarna.

Blåste du på dina NES-kassetter?

Nästan alla med en NES blåste på kassetterna för att få dem att fungera. Det sägs vara en modern myt (döm själva), och Nintendo avråder själva från blåsa det: Do not blow into your Game Paks or systems.

80-talet, fast idag

Hur skulle några av dagens populärkulturella fenomen kunna se ut som handhållna spel? Michael Donovan har gjort några riktigt tjusiga tolkningar på Dribble.