Spelbloggen

Tagg: Retro

PlayStation Classic har hackats sönder och samman, för tydligen finns allt du behöver för detta lättåtkomligt från maskinen. Du kan redan köra PlayStation-spel från en USB-pinne, och räkna med att det blir mer av den varan. Ars Technica går igenom det hela, om du vill ha detaljerna.

Sigil är Dooms femte kapitel

Doom, originalet alltså, fyller 25 bast i år, och självfallet ska det firas med ett femte kapitel.

Ja, ett 25 år gammalt spel får en expansion. Den heter Sigil och är signerad John Romero,

👉 Läs vidare

Det bortglömda Adventures of Batman and Robin-avsnittet

Det är ingen hemlighet att Batman: The Animated Series är den bästa Batman-serien (sorry Adam West). Uppföljarna var inte lika bra, inklusive Adventures of Batman and Robin, men det är ändå kul att internet nu grävt fram det bortglömda avsnittet, som är från Sega CD-spelet med samma namn.

En portabel version av Vectrex, kallad Mini Vectrex, har hittats, restaurerats, och ställs nu ut på National Videogame Museum i USA. Läs mer hos @nvmusa på Twitter.

Nästa retrokonsol siktar in sig på DOS-spel

Om du inte tycker det räcker med NES Classic, Super NES Classic, PlayStation Classic, eller den kommande MegaDrive-retrolådan (som försenats), så sällar sig nu PC Classic till listan.

👉 Läs vidare

Mega Sg är Analogues HDMI-matade konsol som spelar Mega Drive/Genesis-spel. Kommer i april nästa år, för $190 (drygt 1 700 kr).

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Det var så lätt förr. Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej,

👉 Läs vidare

Det behövs en Super NES Classic 2

Nintendo täljer verkligen guld med sina minikonsoler. Såväl NES Classic som Super NES Classic är megasuccéer och många jublade nog när den förras återkomst under 2018 utannonserades.

Men där NES Classic var ett stabilt tvärsnitt av 8-bitarstiden så gapar hålen desto större i Super NES Classics spelutbud.

👉 Läs vidare

Commodore 64 fyller 35 bast

Hemdatorn Commodore 64, mer känd som C64, skulle inte bli en storsäljande spelmaskin men så blev det ändå. Vi hade en tidigt i det Hedengrenska hushållet, initialt inköpt för icke-speliga ändamål. En av höjdpunkterna var att få storstryk i ett cartridge-spel (de pluggades i på baksidan) som bara hette Football,

👉 Läs vidare

Atari laddar upp för magplask

Ataribox. Smaka på det namnet. Är det en spelkonsol du drömmer om att köpa? Trots, eller på grund av, att den bär den klassiska Atari-loggan och trädetaljer på åtminstone en av versionerna av spelmaskinen.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2