Vad spelar du när du har tio minuter att slå ihjäl?

Thord D. Hedengren
Artiklar

Den senaste tiden har det varit lite skralt med spelandet, full rulle helt enkelt. Jag har inte ens gett Homestead-släppet till The Elder Scrolls Online en chans, helt olikt mig således. Att spela-högen växer och det är nästan så att jag vill införa köpstopp innan jag tagit mig igenom den. Kommer förstås inte ske, men ändå!

Det enda spelande som hunnits med är av det kortare slaget. De där tillfällena i vardagen då det finns en lucka, en paus, ett avbrott från jobb och ärenden. Vi har alla sådana tillfällen, när vi sitter på bussen hem eller gömmer oss från omvärlden på toaletten. Vad spelar ni då, när ni har tio minuter för er själva?

Förr i tiden så låg Animal Crossing (du har väl testat den nya uppdateringen?) bra till för sådana små spelpauser. Jag har alltid uppskattat de portabla delarna i serien mest, det lämpar sig ypperligt att kuta runt i din lilla djurby en liten stund. Men i och med smartphonens intåg så är steget att plocka fram (den just nu skrämmande dammiga) 3DS:en och kolla läget i byn så mycket längre. Min iPhone ligger ju i ficka redan, med alldeles för många spel – flera riktigt bra – som väntar på mig.

(PlayStation Vita? Skoja inte med mig, formatet är så stendött att jag har fått ge mig själv en återkommande todo att ladda batteriet på min Vita. Deprimerande.)

Fire Emblem Heroes går ganska varmt på min iPhone just nu. Inte lika varmt som Super Mario Run gjorde i början, men likväl startas det någon gång varje dag. Inget av dessa spel – båda passar bra för korta sessioner – kommer i närheten av Reigns, Downwell, Dungelot: Shattered Lands eller för all del klassikerna Tiny Wings och Alto’s Adventure vad gäller speltid, men Nintendos smartphone-spel är välgjorda och plockar lite av min tid nu.

När jag tittar på min (nystädade) spelmapp på iPhonen så ser jag mycket som lämpar sig för korta spelsessioner. Det är logiskt, det är ju mobilspel, och det är de små snabba upplevelserna jag vill ha till formatet. Threes, fast i ny form med samma spelglädje, liksom. Inget av de större iOS-spelen gömmer sig där, de bor på min iPad istället. Det har blivit så, för trots att jag har en iPhone 7 Plus, stor nog för bra upplevelser, så vinner en större skärm när jag vill sätta mig lite längre.

TV-skärmen helst.

Men för tio minuter räcker mobiltelefonen gott och väl. Det är viktiga tio minuterspauser för mig, ibland det enda spelande jag hinner med under hektiska veckor. Tur då att det alltid finns något nytt vanebildande på App Store som kan rädda mig från verkligheten en liten stund.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0