Spelbloggen

Etikett: Satoru Iwata

Nintendo har tillsatt en ny VD, efter Satoru Iwatas tragiska bortgång. Tatsumi Kimishima kommer från The Pokémon Company, och var Reggie Fils-Aimes föregångare på Nintendo of America. Synnerligen erfaren således. Nu undrar förstås spelvärlden om Kimishima kommer vara lika negativ till mobilspelen som Iwata var.

Gamespot hör kanske inte till speljournalistikens högborg, men för de som inte är riktigt säkra på vad Nintendos nyligen tragiskt bortgångne VD Satoru Iwata egentligen gjort för företaget, så är deras videoruna ganska fin.

Föga förvånande är det många som vill hylla Nintendos bortgångne VD, Satoru Iwata, idag. På Twitter är det hashtaggen #ThankYouIwata som gäller. Ta en titt för minnen, hyllningar, och avskedsbilder.

Satoru Iwata är död

Tråkiga nyheter väntade på måndagsmorgonen, för Nintendo har bekräftat att företagets VD, Satoru Iwata, gick bort i lördags. Dödsorsaken var en tillväxt i gallgången, något Iwata tidigare opererats för.

Satoru Iwata tillträdde som VD på Nintendo 2002. 

👉 Läs vidare

Satoru Iwata uttalar sig om Hiroshi Yamauchis bortgång

I ett officiellt uttalande (via VG247) säger Nintendos VD Satoru Iwata följande om den forne företagsledarens bortgång:

The entire Nintendo group will carry on the spirit of Mr Yamauchi by honouring,

👉 Läs vidare

”Priset är inget problem”

Nintendo-hönset Satoru Iwata har pratat med CVG, och han insisterar på att priset inte är ett problem när det handlar om Wii U:s usla försäljningssiffror.

If the price is actually an issue [with Wii U],

👉 Läs vidare

Lagar och kulturella skillnader drabbar bara Nintendo, inte Sony eller Microsoft

Sonys PlayStation 4 är regionsfri, något Xbox One nu också är tack vare Microsofts kovändning ganska nyligen. Nintendo, trots stora påtryckningar från fans, står dock fast vid sina regionslås på Wii,

👉 Läs vidare

Satoru Iwata vill inte bara packa om digitalt

We do not do business under the concept that “digital business” equals simply replacing packaged software with digital software, or, put another way, changing our distribution channels.

Visdomsord från Nintendos VD Satoru Iwata,

👉 Läs vidare

Wii U-försäljningen ”inte dålig”

Nintendobossen Satoru Iwata har i en intervju med Reuters pratat lite om Wii U:s försäljningssiffror, och enligt Iwata själv är det inte som förr, men för den sakens skull ”inte dåligt”.

👉 Läs vidare