Threes

Pontus Hellgren
Artiklar

threes_coverFörst och främst vill jag utfärda en varning. Spelet Threes är starkt beroendeframkallande och kan leda till att tid spårlöst försvinner samt att du missar hållplatser i kollektivtrafiken. Okej, nu är du varnad.

Threes går kort och gott ut på att flytta runt brickor med siffror och addera dessa med varandra. Ettor går endast att addera med tvåor för att skapa treor som i sin tur matchas med andra treor för att skapa sexor. Det gäller med andra ord att addera brickor med varandra för att få brickor med så höga tal som möjligt. Problemet är bara att spelplanen fylls på med nya brickor efter varje drag, och ganska snabbt befinner du dig i ett dödläge där brickor inte längre kan matchas. Och allt är ditt fel.

THREES_trailer
Precis som alla framgångsrika pusselspel går det snabbt att komma in i upplägget, men kräver skills för att bli riktigt bra (något som jag fortfarande saknar).

Förutom det geniala upplägget så är Threes! charmigt så det förslår. Brickorna är försedda med både ögon och mun och både tjoar och sneglar på kompisar att matchas med.

Threes är med andra ord ett trevligt spel att plocka fram ur fickan om du har någon minut att slå ihjäl, men risken är att minuter blir timmar.

Betyg 5/5

Threes är universalt och kostar 15 kr på App Store.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0