Artiklar

Tillbaka till multiuniversumet med Family Guy

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

fgFamily Guy: Back to the Multiverse är ganska precis vad jag förväntade mig. Ett enformigt, alldeles för enkelt och lagom avslappnat spel med Family Guy-tema. Men jag har för den sakens skull inte särdeles tråkigt. Tvärtom.

Brian och Stewie hoppar här mellan dimensionerna i jakt på den onde Bertram, som håller på att bygga en armé för att förgöra det universum de båda protagonisterna lever i. Somliga av er, Family Guy-fans främst, känner säkert igen premissen från TV-serien, men för övriga spelar det egentligen mindre roll.

Resan tar oss genom olika världar som alla är totalt genomsjuka på ett eller annat sätt. De vanliga karaktärerna som Peter, Lois och Quagmire, bland andra, återfinns som statister i olika roller beroende på vilket universum vi befinner oss i för stunden, och ett hett tips är att söka upp dem och stanna till en stund för att lyssna på deras monologer.

I det stora hela dock är Family Guy: Back to the Multiverse inget annat än ett simpelt skjuta- och samla-spel. Vi springer runt i oftast färgglada världar, pepprar tokiga skurkar på löpande band och samlar pengar och bonusar i vår jakt på banans slutboss. Vinn, gå vidare till nästa, och så håller det på. Inget originellt, inget märkvärdigt och absolut inte svårt.

Men jag gillar det ändå. Dels för att jag uppskattar Family Guy som fenomen. Och det är, som jag sa inledningsvis, oerhört avslappnat och perfekt för den regniga dagen. Eller varför inte bakfyllan?

Spela inte för att låta dig hänföras, utan snarare för att du har lite tid att slå ihjäl. Klart värt ett kommande reapris.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0