Tomb Raider-serien ger mervärde

Microsoft tog tillfället i akt att visa upp mer av Rise of the Tomb Raider under Gamescom. Visst känner vi igen det mesta? Den trygga och stabila spelkontrollen, traverserandet av miljön och levelhöjningar fingerar som i det första spelet. Vi får även en skymt av organisationen Trinity som verkar vara spelets huvudantagonist.

Namnet Trinity fick mig att haja till eftersom det är ett bekant namn sedan tidigare. Kanske inte för de som bara spelat det första spelet, men för oss som följt Lara Crofts serier. Dark Horse började publicera serietidningar om Lara som är canon, alltså utspelar sig i samma universum som spelet. Tidningen skrevs då av veteranen Gail Simone, som tidigare skrivit Birds of Prey, Deadpool och Wonder Woman. Den första arken, alltså en övergripande handling, sträckte sig över sex nummer och samlades senare i albumet Season of the Witch. Där får vi följa Lara och hennes vänner när de hanterar efterskalven från händelserna på Yamatai. Allt visar sig nämligen inte vara över, utan onda krafter strävar efter att föra tillbaka dem till ön.

Det var under ark två, albumet Secrets and Lies, som Simone fick förstärkning av Rhianna Pratchett, manusförfattaren till både Tomb Raider och kommande Rise of the Tomb Raider. Lara beger sig till Tjernobyl för att leta upp Alex syster Kaz och lämna nyheterna om Alex död. När Lara väl finner systern visar det sig att Kaz är jagad av den fanatiska organisationen Trinity. Det dröjer inte länge förrän Trinity även får upp ögonen för Lara.

Jag ska inte säga så mycket om det eftersom jag inte vill avslöja handlingen, utan jag rekommenderar istället er att läsa seriealbumen. Inte bara för att det ger en insikt till vilka Trinity är, utan också för att serien är välskriven och intressant. Utöver de actionfyllda sekvenserna får vi även se en mer vardaglig sida av Lara Croft, som när hon har ångest att delta i Jonahs teateruppsättning av Stolthet och fördom. Det tredje albumet, Queen of the Serpent, beräknas att släppas den 11 november, i samband spelsläppet. November ser ut att bli en fantastisk månad för oss Lara-fans.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Spelbloggen.se

Spelbloggen.se är en webbplats som recenserar och skriver om datorspel!

Innehåll & Allmänt

Spelbloggarna

Annonsering

Webbplatskarta

Om oss

Kontakt

iCyber AB

Vanadisvägen 24 113 46 Stockholm
hej(a)spelbloggen.se