Total War möter Warhammer

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det finns crossovers, och så finns det crossovers. Det här är det senare, för Creative Assemblys Total War-serie, och Games Workshops Warhammer-värld, passar helt enkelt så bra ihop att jag undrar varför det tagit så här lång tid. Sedan tänker jag efter och inser att det hela bottnar i Games Workshops digitala offensiv. Från lättsamma mobilspel, till mer seriösa tolkningar av brädspelen, till förstapersonsskjutare, och nu till episka fältslag – det som Warhammer skapades för från första början.

Total War: Warhammer kommer till Windows, Mac, och SteamOS, och det gör det ”snart”, vad nu det ska betyda. Fråga bara inte hur det ser ut, för i AAA-stil så är den första trailern bara animerat mumbo-jumbo med fantasysmak, vilket i sig inte är fy skam.

Trailern var det ja…

Hur ter sig peppen, tro?

Undertecknad är oväntat sugen, för även om jag uppskattar Total War-spelen så har jag inte fastnat för dem särskilt länge. De är bra, bara inte intressanta nog. Kanske är den synnerligen sprudlande Warhammer-världen just den injektion som Total War behöver för att bli intressant igen? Eller är det måhända början till slutet för en anrik spelserie?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0