Artiklar

Wolfenstein: The New Order-uppföljare på gång?

Publicerad:

Skrivet av Anders Norén

Verifierat av: Max L

Det verkar som att den svenskutvecklade förstapersonsskjutaren Wolfenstein: The New Order från förra året kan vara på väg att få en uppföljare.

Åtminstone om man ska tro röstskådespelerskan Alicja Bachleda-Curuś, som nyligen deltog i en intervju med Eurogamer Poland. Citaten från den intervjun antyder ganska starkt att en uppföljare är under utveckling:

“I’m working on a video game, first part of which I have already made. Now we’re making a second one, which will take two more years.

“I played this game as a child. I was very happy when I got to the point where I could shoot Hitler.”

Om Hitler-ledtråden inte var tillräckligt uppenbar visar ett snabbt besök på Alicja Bachledas IMDB-sida att hon bara har varit med i ett tv-spel under sin karriär: Wolfenstein: The New Order. Hon spelade Anya Oliwa; en sjuksköterska som hade en central roll i spelets handling och tydligen kommer att återvända i uppföljaren.

Både Wolfenstein: The New Order och den fristående prequeln Wolfenstein: The Old Blood släpptes till höga betyg och förhållandevis goda försäljningssiffror, men med tanke på hur marknaden för storybaserade förstapersonsskjutare ser ut idag kändes det inte alls givet att spelet skulle få en uppföljare. Om Bachledas uppgifter stämmer vore det här en mycket välkommen nyhet. Inte minst för att ettan utvecklades av Uppsalastudion Machine Games.

Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi får veta mer.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0