Xbox One, snart med mus och tangentbord?

Publicerad:

Skrivet av:Robert Jonsson

Verifierat av

Max L

Microsoft har haft som strategi att stärka sin position inom datorspelsmarknaden med Windows 10. Det är därför logiskt att de arbetar hårt för att sudda ut gränserna mellan PC- och Xbox One-spel. Phil Spencer skrev igår på sitt officiella Twitter-konto, XboxP3, att mus och tangentbord är på gång till Xbox One. Kanske förr än vi anar, eftersom Spencer skriver “those aren’t far away”.

Ett mus och tangentbord skulle onekligen öppna upp för fler spelgenrer på Xbox One. Både MMO- och strategispel är inte särskilt lämpade för handkontroller, även om det förekommit spel som till exempel Civilization Revolutions där man hjälpligt härmar datorspelens funktioner. Med mus och tangentbord skulle det inte längre behövas speciallösningar som ändå inte riktigt håller.

Nu är undertecknade inte ett särskilt stort fan av någon av nämnda spelgenrerna, men skulle trots det gärna se att det blir en lyckad satsning. Det öppnar upp för äldre sorters spel och då kan jag i framtiden kanske hoppas på lite Planescape: Torment och Baldur’s Gate på Xbox One. Vad tycker du, är tangentbord och mus något som du vill se till din konsol?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0