30 timmar med Mass Effect 2

Thord D. Hedengren
Artiklar

Trogna läsare minns kanske att jag planerade avsluta Mass Effect 2 (jag skippade ettan) över påsken, för att sedan gå vidare till Mass Effect 3. Det blev inte riktigt så, det blev bara Mass Effect 2. Inget fel i det, jag tycker det är ett riktigt bra spel och känner nog att jag inte riktigt gav det den tid det förtjänade första gången jag lirade det. Då var Mass Effect 3 redan halvgammalt och hela serien låg på skämshögen.

Jag började för övrigt spela ettan en regnig sommardag och var helsåld. Det jag gillade minst var alla dessa besök på planeterna, inte bara för den värdelösa kontrollen av den glorifierade månbilen, nej, för att actionsekvenserna var själlösa. Därför startade jag den betydligt mer actionbetonade tvåan med osund skepsis, spelade det snabbt – fastän jag gillade röjet här – och ville egentligen bara ta mig till Mass Effect 3 med sitt kontroversiella slut.

Men 30 timmar, inte tar det väl så lång tid att klara Mass Effect 2? Absolut inte, om samlardjävulen inte hugger tag i dig, som den gjorde med mig. Jag har snart utforskat varenda planet (och scannat dem), gjort alla sidouppdrag jag kan komma åt, full lojalitet, allt det där. Slutstriden är ett val bort, men jag har några timmar kvar.

En anledning till att det tagit så lång tid är att jag inte hade kört all DLC, ägde den inte ens visade det sig. Överlag får jag nog säga att det var rätt tunna inspel, Shadow Broker var bäst men jag kände ändå att jag bara ville att det skulle ta slut. Inte dåligt, nej, men jämfört med originalspelet var det blekt. Overlord ska vi inte prata om. Kasumi var ganska kul eftersom det bjöd på annorlunda scenarion, men ändå lite fattigt. Fast inget är förstås lika menlöst som Firewalker-uppdragen, så oroa dig inte om du liksom jag missat DLC:n.

Jag gillar att spela om spel, trots att min speltid är begränsad. Inte vilka spel som helst utan bara de som jag, efter en genomspelning, känner att jag har mer att hämta från. Hela Mass Effect-trilogin har detta, den enda anledningen till att jag skippade ettan i min inför Andromeda-omspelning är att jag redan kört det två gånger och det är rätt så långsamt. Tvåan har varit en 30 timmar trevlig upplevelse, med några till att ge, uppskattningsvis.

Sedan får det nog bli en paus. Jag tror Mass Effect 3, där jag har en hel del ospelat i DLC-väg med, får vänta till sommaren. Om jag har tålamod nog, vill säga. Inget Andromeda förrän trean är avklarad.

Det blir tufft.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0