Amazon avslöjar Fire TV Gaming Edition

Anders Norén
Artiklar

Amazon har tagit ytterligare ett steg in i spelrummet genom att avslöja Fire TV Gaming Edition – en version av deras Fire TV-mediaspelare riktad specifikt till spelare. Paketet innehåller den senaste versionen av Fire TV, en ny version av företagets Fire TV-spelkontroll, ett microSD-minneskort på 32 GB och två välvalda plattformare: Shovel Knight och DuckTales: Remastered.

Generation 2 av Amazons Fire TV har 75 procent mer processorkaft och dubbelt så mycket grafiska prestanda än föregångaren, enligt Amazon. Den uppgraderade hårdvaran innebär att systemet nu erbjuder streaming i 4K-kvalitet från Amazon och Netflix. Nya Fire TV Game Controller har en mer ergonomisk design som förmodligen kommer att kännas bekant för Xbox-spelare, ett AUX-uttag för hörlurar och en mikrofon som låter spelaren prata med Alexa – Amazons motsvarighet till Siri och Cortana. Batteritiden klockar in på 90 timmar med två AA-batterier.

Amazon Fire TV kör det Android-baserade operativsystemet Fire OS, och rötterna i Android gör det enkelt för utvecklare att konvertera Android-titlar till operativsystemet. Fire TV-spelbiblioteket har femdubblats sedan Fire TV lanserades och består nu av 731 titlar. I den listan hittar vi bland annat Minecraft: Pocked Edition, Grand Theft Auto: San Andreas, The Walking Dead och Terraria. Du kan se alla spel för Fire TV här.

Amazon Fire TV har haft begränsat genomslag som spelplattform så här långt, men nya Gaming Edition är tydligt bevis på att Amazon har ambitioner på det området. Amazon är inte ensamma: När Apple tillkännagav nya Apple TV häromveckan tog speldemonstrationer upp en betydande del av presentationen. Android-minikonsolen Ouya blev ett fiasko och företaget bakom den köptes för fickpengar av Razor för några månader sedan, men Nvidia har tagit vid där Ouya slutade med Shield Android TV. Det börjar bli trångt på minikonsolmarknaden.

Fire TV Gaming Edition kommer att kosta 140 dollar (motsvarande ungefär 1 150 kr) när den släpps den 5 oktober. Du som redan är såld kan förhandsboka den här.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0