Animal Crossing i mobilen låter livsfarligt

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det är ingen hemlighet att jag är en sucker för Animal Crossing, New Leaf är det spel till 3DS jag lagt mest tid på. Jag förstår de som tycker att spelen är lite lagom meningslösa men det är något meditativt med Animal Crossing och alla dessa banalt underbara djurvänner.

Animal Crossing: Pocket Camp är det sedan tidigare utlovade Animal Crossing-spelet till mobiltelefoner, vilket förstås betyder iOS och Android. Nintendo har skött sig med sina mobila satsningar så här långt, såväl Super Mario Run som Fire Emblem Heroes är solida spel, speciellt det förra. Det är med andra ord inte osannolikt att Animal Crossing: Pocket Camp håller samma klass. Trailern känns i alla fall ytterst Animal Crossing-ig.

I Pocket Camp så är det inte en hel djurby som du ska ta hand om, utan en campingplats. Istället för att uppgradera ditt hus så är det din husvagn som ska piffas till och du åker till olika platser för att fiska, shoppa eller leta insekter i skogen. Det är ett ganska smart upplägg får jag säga. Crafting verkar vara en stor grej också, vilket förstås för oss till inuti app-köpen. Tom Nook, den giriga tvättbjörnen, säljer leaf tickets. Förhoppningsvis – och troligtvis, om tidigare Nintendo-mobilspel är något att gå efter – blir det lätt att samla leaf tickets, men du kan förstås öppna plånboken och betala.

Nintendo Direct-genomgången av Pocket Camp är ganska omfattande och inte för seg, så ta en titt om du vill:

Animal Crossing: Pocket Camp är släppt i vissa regioner redan, om du inte kan hålla dig, men den officiella lanseringen sker först i slutet av november. Jag inväntar den eftersom spelet så klart ska kopplas till ditt Nintendo-konto.

Ett mobilt Animal Crossing, alltså riktigt mobilt eftersom du alltid har din mobil med dig, låter såväl underbart som vanebildande. Jag har stora förhoppningar på Pocket Camp.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0