Årets största hype

Robert Jonsson
Artiklar

Mass Effect-måndagen får ta paus idag eftersom jag måste ventilera mina åsikter om årets största spelnyhet. Ni har säker förstås redan hört talas om det. De revolutionerande nyheterna spreds nämligen likt löpeld under förra veckan och det enda som alla talar om just nu är avslöjandet som skedde då. Ni förstår förstås vad jag talar om. Ni har längtat lika mycket som jag.

Följande skriver Square Enix skriver på sin hemsida:

We also revealed a key piece of information that many of you have been waiting some time for now – we can indeed confirm that the original Life is Strange team at DONTNOD are working on a brand new Life is Strange game. We can’t wait to tell you all about it when the time is right, but for now we are hard at work ensuring it is the very best game we can create. We’re really thankful for your patience thus far and ask for a bit more time. The new game will not be at E3 in June this year but we will be watching the show alongside you all and wish everyone good luck!

Life is Strange återvänder alltså med en uppföljare, ett avslöjande som chockerade mig. Jag var helt övertygad om att Dontnod Entertainment betraktade det som ett avslutat kapitel. Det episodbaserade spelet om den unge Max som med hjälp av sin förmåga att styra tiden tvingades ta ödesdigra beslut kändes som ett avslutat verkt.

Jag recenserade spelet här på Spelbloggen och utnämnde det även till årets spel 2015, så den här nyheten är onekligen det bästa sedan skivat bröd. Men vad är det jag hoppas på egentligen?

Jag vill se en…

  • …karaktärsutveckling hos Max efter upplevelserna i första spelet (men helst utan att förlora den oskuldsfullhet hon hade).
  • …helt ny plats där uppföljaren utspelar sig (så att första spelets båda slut kan ses som kanon).
  • …handling där vi får gott om utrymme att fördjupa oss i sidokaraktärer (gärna med flera sidouppdrag).
  • …förklaring till hur hennes krafter fungerar och var de kommer ifrån (eftersom jag har några frågetecken där).
  • …struktur som inte är episodbaserad (så att de bättre kan sy ihop helheten och slippa stressa i slutet).

Tills Life is Strange 2 kommer tycker jag ni ska hoppa över till min hemsida för att lyssna på podcasten Spel 223 där jag och min gäst Emelie tala om Life is Strange i nästan tre timmar, antingen för att dämpa ditt sug inför uppföljaren eller för att få reda på varför jag är så jävla peppad på det här.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0