Cuphead: tv-show och ny DLC under året

Petter Mattsson
Artiklar

2022 är Cupheads år. Nu har nämligen Cuphead och Mugman tagit det svåra klivet från spelvärlden till vita duken, eller åtminstone till tv-skärmen, med Netflix-serien The Cuphead Show! De första IMDB-betygen har börjat trilla in och det verkar onekligen som att karaktärerna från succéspelet faktiskt också funkar bra som tecknade figurer i en serie. Detta är dock inte det sista vi kommer att få se från Cuphead under året.

Vad är Cuphead?

Cuphead är ett run and gun-spel från spelutvecklaren StudioMDHR Entertainment, som släpptes 2017 och uppmärksammades och hyllades främst av två anledningar. Den första anledningen var animationsstilen som inspirerats av den amerikanska tecknarstilen från 20- och 30-talen, populärt kallad The Rubber Hose Animation. Den andra anledningen var att spelet var otroligt svårt – tillräckligt för att mängder med spelare skulle utveckla en komplicerad hatkärlek till Cuphead. När vi listade några av de svåraste och mest frustrerande spelen förra året fick därför Cuphead en given plats.

Cuphead såldes över en miljon exemplar redan de första två veckorna efter att det släpptes och vann en rad olika priser, bland annat ”Best Xbox Game of the Year” på Golden Joystick Awards 2017.

Efter att succén var ett faktum skrev tv-kontrakt och arbetet med en DLC påbörjades, men det är inte förrän nu – fem år sedan Cuphead släpptes för första gången – som vi får skörda frukten av vårt tålmodiga väntande.

Cuphead: Fast Rolling Dice Game

Det första nya Cuphead-projektet kom i slutet av 2021 och är ett klassiskt brädspel vid namn Cuphead: Fast Rolling Dice Game. Spelet är ett snabbspelat tärningsspel där du rullar tärningarna för att besegra de numera ikoniska bossarna från spelet.

Cuphead: Fast Rolling Dice Game.

The Cuphead Show!

Serien The Cuphead Show har precis släppts på Netflix efter att ha varit under produktion sedan 2019. Serieversionen av Cuphead är utvecklad av Dave Wasson och vi får följa våra favoriter Cuphead och Mugman på äventyr under 12 korta avsnitt.

The Cuphead Show!

Cuphead: The Delicious Last Course

Sist men inte minst väntar vi på DLC:n Cuphead: The Delicious Last Course som förväntas släppas den 30 juni 2022. Några av de största nyheterna kommer att vara en helt ny spelbar karaktär vid namn Ms. Chalise, nya vapen, nya utmaningar och nya äventyr.

Givetvis kommer DLC:n också att innehålla nya bossar, som enligt uppgift är ännu mer hänsynslösa än de vi tidigare mött. Vi ser med skräckblandad förtjusning fram emot att stifta bekantskap med dessa nya skurkar under sommaren.

De nya Cuphead-bossarna är:

och du kan ta en närmare titt på dem i klippet nedan.

Vi kan alltså konstatera att 2022 blir ett speciellt år för alla Cuphead-älskare och att sommaren huvudsakligen kommer ägnas åt att försöka förgöra en serie brutalt svåra bossar.


Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3