GothCon XL: Vi Spelar Rollspel

Robert Jonsson
Artikel

Ett av de onekligen häftigaste arrangemangen på GothCon XL stod podcasten Vi Spelar Rollspel för. För er som inte är bekanta med vad podcasten är,  så kan ni läsa mitt poddtips om dem som jag skrev förra året. Mina rekommendationer är ännu starkare nu än de var då.

De hade bokat in en aula där de spelade rollspelet inför en livepublik med enstaka interaktioner med publiken (som undertecknad hade turen att få vara med på). Vi bjöds på ett fantastiskt avsnitt (hämtad ur en av äventyret Kristalltjurens många bisarra episoder). Det lät precis lika fantastiskt som ett vanligt avsnitt, även fast de hade publik. Ett vanligt misstag är att det känns konstlat då det tillkommer åhörare, men inte ens i de stunder som publiken bjöds in att medverka kändes det konstlat.

Det enda egentliga negativa som jag har att säga är det färdiga avsnittet (som ni för övrigt kan höra här). Det saknades en mikrofon som tog upp publikljudet, vilket gör att det mesta av liveatmosfären försvinner i avsnittet. De som inte kunde vara där får inte uppleva den magi som verkligen sprudlade från publiken på plats.

Sådana här evenemang är fenomenala som introduktioner till rollspelshobbyn och det är sådana här evenemang som vi behöver mer av. De ger en väldigt tydlig bild åt intresserade av hur rollspel egentligen går till. Jag såg till exempel en far som var där med sina unga flickor som verkade helt begeistrade över vad som hände på scen. Sådant gör mig jätteglad eftersom det ökar chansen för att få en ny generation av rollspelare.

Jag ser redan fram emot vad Vi Spelar Rollspel har att bjuda på nästa år!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0