Lördagsachievement: No Stone Left Unturned

Robert Jonsson
Artiklar

Tomb-Raider-the-latest-tomb-raider-24496810-1920-1080Under lång tid har jag peppat inför Tomb Raider. Jag hade med det på listan över spelen jag såg fram emot mest 2013. Nu är det här och jag är kär i ett spel. Igen.

Även om Tomb Raider inte bjuder på en innovativ achievementsdesign får spelet hamna i fokus för dagens lördagsachievement. Kanske för att jag är sugen på att försöka få 100% i spelet. De enda achievements som känns jobbiga är de i multiplayer och det handlar mest om att lägga ned tid och bli bra i det, men jag har så kul med spelet att jag överväger det. Men låt oss istället vända uppmärksamheten till den achievement som vi ska tala om idag.

ach_tombraiderNo Stone Left Unturned (50)

Tomb Raider har flera olika former av collectibles: dokument, reliker och GPS-mottagare utgör merparten av dessa. Många avskyr achievements som baseras på att samla saker som är spridda över spelet eftersom det tar tid. Jag är inte en av dem, eftersom den här typen av achievement uppmuntrar mig att utforska spelets miljöer.

Vad som är dåligt är när ett spel ej håller reda på hur många collectibles som du saknar eller när det fattas hjälpmedel för att finna dem. Tomb Raider tillhör inte någon av dessa kategorier. Lara har ett skarpt öga för var sådana finns, vilket simuleras av ett tryck på RB-knappen. Hon scannar då av det närliggande området. Är det en samlarsak i närheten dyker den upp på kartan. Dessutom går det att köpa en färdighet i spelets senare fas där alla samlarsaker dyker upp på kartorna (tyvärr buggade färdigheten ur för mig och alla platser försvann från kartan).

Tomb Raider ger dig inte bara verktygen för att underlätta ditt sökande efter collectibles, utan spelet ger dig även möjligheterna att återvända till tidigare områden och utforska dem mer noggrant. Både under äventyrets gång och efteråt. Spelet skriker bokstavligen “Utforska mig! Här är jag!” och det är varför som jag tycker att collectibles achievements är roliga. Tomb Raiders No Stone Left Unturned är inget undantag. Tvärtom. Det är en av spelets (många) bra dimensioner.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0