Mina the Hollower: nu kan du backa Shovel Knight-skaparnas kommande spel

Petter Mattsson
Artiklar

Yacht Club Games, spelstudion bakom populära Shovel Knight, ber nu om backning på Kickstarter för sitt kommande spel Mina the Hollower. Känner du dig inspirerad av 8-bitarsäventyret efter att ha sett trailern här nedan kan du nu alltså skjuta till en slant på spelets officiella Kickstarter.

Vad är Mina the Hollower?

Mina the Hollower är ett spel under utveckling från Yacht Club Games. Att döma av de tidiga bilder vi har fått se finns det vissa likheter med spelstudions tidigare plattformsäventyr Shovel Knight, åtminstone vad gäller den retrodoftande grafiken och musiken. Här är det dock inte fråga om någon sidscrollande riddare med spade. Mina the Hollower är i stället en mus och spelet påminner snarare om The Legend of Zelda: Link’s awakening eller Oracle of Seasons än om Super Mario.

Så här beskrivs spelet på Steam: ”Ta kontroll över Mina… som kastas in i ett desperat uppdrag för att rädda en förbannad ö. Puckla på fiender, gräv dig genom marken och utforska pixelvärlden i Mina the Hollower, ett helt nytt spel från utvecklarna som gav dig Shovel Knight!”

Har spelet någon trailer?

Nyligen fick Mina the Hollower en trailer som genast skapade surr på nätet. Kolla in den här nedanför.

https://www.kickstarter.com/projects/yachtclubgames/mina-the-hollower

Det har också dykt upp gameplay-videor av Mina the Hollower där vi får en lite bättre känsla för hur det kommer vara att spela det på riktigt:

Det ursprungliga Kickstarter-målet nåddes redan första dagen

Det ursprungliga Kickstarter-målet som Yacht Club Games satte upp var 311 503 dollar, vilket nåddes redan första dagen och fortsätter att öka. Om du trots det känner för att bidra till spelutvecklingen kan du ge allt från 5 dollar (och belönas med en digital bakgrundsbild), till 20 dollar (för en digital bakgrundsbild och en kopia av spelet på valfri plattform), upp till 500 dollar där du får en hel rad med förmåner, inklusive ett Mina-gosedjur.

Mina the Hollower: när släpps spelet?

Än så länge vet vi inget om när spelet kan tänkas släppas, men på Kickstarter uttalade sig Yach Club Games om hur de ser på spelets utveckling: ”Den största risken är att Mina the Hollower kan ta längre tid än beräknat. Vi prioriterar alltid kvalitet, även om det innebär att vi måste fördröja ett projekt lite tills det är redo att möta världen.”

Med fansens stöttning och ekonomiska backning hoppas vi att utvecklingsarbetet med Mina The Hollower inte ska kantas av allt för stora problem, så att vi får möjlighet att testa spelet själva så snart som möjligt.

Indiespelen vi ser mest fram emot 2022

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2