Poddtipset: Pod-con

Robert Jonsson
Artiklar

I slutet av förra året hade en ny poddradio premiär. Den hade det något lustiga namnet Pod-con, vilket alltid får mig att tänka på ett konvent fylld av poddar. Kanske får vi se något sådant i framtiden, men tills dess får vi nöja oss med denna podd och det är inte fy skam.

Pod-con består av Nils, Roman och Håkan vars mål är att släppa ett nytt avsnitt var tredje vecka. Varje avsnitt har sitt specifika tema och de tre diskuterar det uttömmande. Även om samtalen sker mellan de tre så lyckas de skapa en bra närvarokänsla. Det känns som om vi lyssnare sitter i samma rum som poddvärdarna. En stor fördel är att varje person har sina egna åsikter så de undviker med bravad fallgroppen att alla sitter och håller med varandra.

Mitt favoritavsnitt hittills är Prolog 100 – Vad är rollspel? där de talar om vad de tycker rollspel är. I det avsnittet har de med en inspelning från ett av deras rollspelsmöten och det var oerhört spännande och ångestframkallande (på ett bra sätt) att lyssna på. Vi får där följa ett gift par som anländer till en stuga mitt ute i vildmarken för att reda upp en otrohetsskandal. Relationen mellan dem är frostig och sättet som de interagerar på är mer skrämmande än den fara som ruvar i trakten. Jag kände hur det formades en kall, obehaglig klump i min mage då jag lyssnade på avsnittet. Det om något är ett fantastiskt betyg. Jag hoppas vi får höra mer från deras spelmöten eftersom det verkar ske mycket intressant där.

Du hittar Pod-con på iTunes eller deras hemsida.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0