Tvåspelarläge upptäckt i Super Punch Out!!! efter 28 år

Petter Mattsson
Artiklar

Det klassiska SNES-spelet Super Punch Out!!! släpptes ursprungligen 1994, men det är först nu som ett väl dolt tvåspelarläge har upptäckts. Det är dags att damma av SNES-konsolen och prova själv – längre ner får du reda på hur du gör för att boxas mot en kompis som Gabby Jay, Mad Clown och alla de andra.

Upptäcktes av en Twitter-användare

Det var en Twitter-användare vid namn Unlisted Cheats som hittade en specifik knappkombination som gör det möjligt för att utmana vem som helst av spelets 16 motståndare. Kul förstås – men det var den efterföljande upptäckten som verkligen fick alla Super Punch Out!!!-älskare att tappa hakan. Unlisted Cheats kom nämligen på att det i matchläget gick att göra ytterligare en knappkombination på den andra SNES-kontrollen för att ta kontroll över den boxar nummer två. 28 år senare har Super Punch Out!!! alltså visat sig ha stöd för multiplayer.

Läs mer i Twitter-tråden som Unlisted Cheats skrev om sin upptäckt.

Super Punch Out!!!: Så aktiverar du tvåspelarläget

Om du vill prova fusket själv ska du se till att du har två handkontroller anslutna till din SNES-konsol. På titelskärmen håller du in Y och R med den andra handkontrollen. Med den första handkontrollen trycker du sedan på A eller Start. Nu kommer du till en select-skärm där du kan välja vem som helst av spelets motståndare för en uppvisningsmatch. Genom att hålla nere B och Y på den andra handkontrollen och sedan trycka på A eller Start på den första handkontrollen kan nu CPU:n styras av spelare 2.

Två-spelarläge upptäckt i Super Punch Out efter 28 år
Har du alltid drömt om att spela som Gabby Jay? Det visar sig att det har varit möjligt hela tiden.

Den här revolutionerande upptäckten får åtminstone oss att bli sugna på att ringa en kompis och hämta upp tjock-tv:n och SNES-konsolen från källaren. Föredrar du att testa tvåspelarläget på en modernare konsol fungerar dock även det. Nintendo Switch-versionen av Super Punch Out!!! erbjuds i din Nintendo Switch Online-prenumeration och är identisk med originalspelet till SNES.

Fler dolda funktioner: Här är vår lista över våra favoriter bland påskägg i spel

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2