Spelbloggen

Etikett: Pillars of Eternity

Har du ingen lust att fira nyår, eller vill du ha något matigt att hugga tag i under första dagen 2019? Monsterartikeln/webbaserade boken Beneath a Starless Sky: Pillars of Eternity and the Infinity Engine Era of RPGs (puh!) är ett bra val, gratis att läsa på Shacknews.

Roberts GOTY 2017

En av de roligare sakerna med att det blir ett nytt år är att summera året som gått. Vilka var egentligen de sämsta och bästa spelen under förra året?

Årets besvikelse: Soma

Soma borde varit med på listan över årets bästa spel.

👉 Läs vidare

Fem spel jag vill spela innan året är slut

5. Assassin’s Creed: Origins

Jag har tidigare skrivit om hur fantastiskt det nya Assassin’s Creed-spelet var. Faktum är att även fast jag är klar med spelet sedan länge så är det något i mig som vill gå tillbaka till det.

👉 Läs vidare

Därför skäms jag inte att vara sämst på TV-spel

Det finns ett inbyggt antagande hos en del att du som spelskribent ska vara en skicklig spelare. Du ska klara spelen på högsta svårighetsgraden, gärna till 100% också när du ändå är igång.

👉 Läs vidare

Spelmusiken hittills i år

Spelåret 2017 har hunnit erbjuda en mängd av trevliga spel och även om de förtjänar uppmärksam från allt handling till spelmekanik så är det en en specifik sak som jag vill reflektera över lite extra idag: musiken.

👉 Läs vidare

4 skäl till att älska Pillars of Eternity

I helgen talade jag mig varm för Pillars of Eternity i recensionssvepet. Det enda egentligen negativa kritiken jag hade var att portningen lämnade en del att önska. Jag fick en följdfråga om jag trots det kunde rekommendera spelet och för mig var svaret ett självklart ja,

👉 Läs vidare

Recensionssvepet, vecka 35

Denna vecka recenserar Robert två spel som båda har en gemensam sak i att spelaren får utforska en öppen värld, men som i övrigt inte har många liknande drag med varandra. Agents of Mayhem är ett ösigt,

👉 Läs vidare

Pillars of Eternity

Pillars of Eternity är ett klassiskt rollspel i stil med de gamla Baldur’s Gate– och Icewind Dale-spelen. Så fort jag startar det väcks de gamla nostalgiska minnena till liv från hur det var bättre förr,

👉 Läs vidare

Därför spelar jag inte datorspel

Vissa använder begreppet ”PC Master Race” på blodigt allvar, andra för att skämtsamt kategorisera sitt favoritsätt att avnjuta spel på. Jag tillhör inte någon av kategorierna eftersom jag uteslutande spelar på konsol. Visst har jag tidigare spelat på datorer.

👉 Läs vidare

Den andra expansionen till hyllade Pillars of Eternity är ute nu, och heter förstås The White March – Part 2. Enligt pressmeddelandet rundar det av historien för Pillars of Eternity, men med tanke på spelets framgångar så kan vi lugnt vänta oss mer av samma i framtiden.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2